PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— vrijdag 5 januari 2018, 08:21 | 0 reacties, praat mee

Trump ontkent gesprekken met journalist over boek Witte Huis

© Olivier Douliery / EPA

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij nooit heeft gesproken met journalist Michael Wolff over het boek 'Fire and Fury: Inside the Trump White House' gesproken. Dat laat hij via Twitter weten. Zijn advocaten klagen inmiddels de auteur en zijn uitgever aan. Laatste wijziging: 5 januari 2018, 08:51

Trump laat weten nooit toestemming voor toegang tot het Witte Huis te hebben gegeven aan “de auteur van het onechte boek”, Michael Wolff. Ook staat het “vol met leugens, onjuiste voorstellingen en bronnen die niet bestaan”.

Het boek heeft al aardig wat aandacht gekregen vanwege onthullingen die talrijke (oud)medewerkers doen. Zo heeft oud-adviseur en voormalig campagnechef Steve Bannon gezegd dat de ontmoeting van Trumps zoon en schoonzoon met een Russische advocate alles weg heeft van “verraad” en “onvaderlandslievend” is. Trump zou ook wit zijn weggetrokken toen hij hoorde dat hij president was geworden. Wolff zou ook met Trump zelf hebben gesproken en werd niet gewantrouwd of gehinderd, terwijl hij anderhalf jaar lang in Trumps kringen rondhing. Hoe hij dat voor elkaar kreeg is te lezen bij Hollywood Reporter.

De advocaten van Trump willen publicatie van het boek voorkomen en klagen zowel de auteur als de uitgever aan, maar desondanks heeft de uitgever de publicatiedatum vervroegd naar vrijdagochtend, “vanwege de grote vraag”.

Meer bij de BBC / USA Today / GQ / NU.nl / RTL Nieuws

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.