— donderdag 17 juni 2021, 16:58 | 0 reacties, praat mee

Voormalige burgemeester veroordeeld voor aandeel in moord op Mexicaanse journalist

© Eduardo Verdugo / AP

De voormalige burgemeester van Chínipas in de Mexicaanse staat Chihuahua is veroordeeld voor zijn rol bij de dood van journalist Miroslava Breach in 2017.

Hugo Amed Schultz Alcaraz werd dinsdag veroordeeld tot acht jaar cel voor de schietpartij op de journalist in maart 2017. In ruil voor strafvermindering bekende hij zijn aandeel in de moord. Schultz is de tweede verdachte die is veroordeeld voor de moord op Breach; in augustus 2020 werd Juan Carlos Moreno Ochoa veroordeeld tot 50 jaar.

Breach werd in 2017 in Chihuahua voor haar huis doodgeschoten in het bijzijn van haar zoontje. Ze schreef voor de nationale krant La Jornada, waar ze verslag deed van de misdaad in het land.

“Na verschillende recente vonnissen in de moordprocessen van Javier Valdez Cardenas en Miroslava Breach Velducea, is deze laatste veroordeling opnieuw een beetje goed nieuws in een land waar de overgrote meerderheid van dodelijke misdaden tegen verslaggevers ongestraft blijft”, zegt Jan-Albert Hootsen, CPJ’s Mexico-vertegenwoordiger.

Jan-Albert Hootsen schreef afgelopen december ook een persoonlijk verhaal over de impact die de moord op zijn vriend en collega Javier Valdez Cárdenas had.

Bekijk meer van

Miroslava Breach Mexico

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.