— vrijdag 18 juni 2021, 08:34 | 0 reacties, praat mee

32 jaar cel voor moordenaar Javier Valdez Cárdenas

Een van de mannen die in mei 2017 de Mexicaanse journalist Javier Valdez Cárdenas vermoordde, gaat daarvoor 32 jaar en drie maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Mexico bepaald. De man, Juan Francisco Picos Berrueta, wordt door het Openbaar Ministerie gezien als medepleger en organisator van de moord.

Dat melden diverse media, waaronder Nieuwsblad. Picos Berrueta werd vorige week al schuldig bevonden. Een familielied van Picos Berrueta werd vorig jaar al veroordeeld tot 14 jaar en acht maanden gevangenisstraf.

Javier Valdez Cárdenas schreef voor de krant La Jornada en werkte daarnaast voor AFP. Hij werd in doodgeschoten in de staat Sinaloa, waar geweld oplaaide na de arrestatie van drugsbaas Joaquin “El Chapo” Guzman. Hij werd na zijn arrestatie aan de Verenigde Staten uitgeleverd.

Lees ook:
Jan-Albert Hootsen: ‘De moord op Javier kwam hard aan’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.