— vrijdag 11 september 2020, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Journalist onthoofd in Mexico

Een foto van de onthoofde journalist Julio Valdivia bij de avondwake die donderdag voor hem werd gehouden. - © AFP / Victorio Razo

In de Mexico plaats Tezonapa is donderdag het onthoofde lichaam aangetroffen van een lokale journalist aangetroffen. Het lichaam van de 41-jarige verslaggever Julio Valdivia werd gevonden bij het spoor. De verslaggever was werkzaam voor de lokale krant El Mundo.

Dat melden diverse Mexicaanse media, waaronder El Universal. De lokale autoriteiten laten nog weinig los over de toedracht, maar sluiten in gesprek met Animal Político uit dat Valdivia is omgekomen als gevolg van een ongeval.

De plaats Tezonapa ligt in de Mexicaanse staat Veracruz. Die staat wordt door het Committee to Protect Journalists (CPJ) voor journalisten gezien als het meest onveilige gebied in Zuid-Amerika. Valdivia was per motor naar Tezonapa gereden om onderzoek te doen voor een journalistiek verhaal.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.