— donderdag 9 juli 2020, 09:58 | 0 reacties, praat mee

Voormalige advocaten kroongetuige Nabil B. doen aangifte tegen Peter R. de Vries

© Pauw

Twee voormalige anonieme advocaten van kroongetuige Nabil B. doen aangifte tegen Peter R. de Vries wegens laster, meldt De Telegraaf. De misdaadverslaggever stelt dat een van de anonieme raadsmannen ongepaste seksuele opmerkingen heeft gemaakt tegen B.

De misdaadjournalist en de eerdere verdedigers van Nabil B. kregen ruzie, nadat De Vries samen met advocaat Peter Schouten bekend maakte de kroongetuige op zijn verzoek te willen bijstaan. In een interview zaterdag in het AD beschuldigde de anonieme advocaat De Vries ervan een wig te hebben gedreven tussen hem en zijn cliënt B. De Vries zei vrijdagavond in het programma Beau  dat een van de redenen voor het ontslag van de advocaat was dat de advocaat seksueel getinte grappen zou hebben gemaakt naar Nabil B. waar hij niet van gediend was.

Eerder al kondigde Peter R. de Vries op zijn beurt aan een klacht bij de Deken van de Orde van Advocaten in te dienen tegen een van de advocaten wegens schending van het beroepsgeheim.

In een persbericht van woensdag 8 juli ontkent de anonieme advocaat dat hij ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ jegens de kroongetuige in het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi heeft vertoond. Hij doet aangifte van laster. Peter R. de Vries ziet de tegen hem bij justitie ingediende strafklacht “als een kansloze aangifte”. Meer bij De Telegraaf / de Volkskrant / NU.nl

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.