— donderdag 25 november 2021, 11:20 | 0 reacties, praat mee

Vlaamse presentator Bart De Pauw krijgt zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf

© Belga Image

De Belgische televisiemaker, presentator en acteur Bart De Pauw heeft zich schuldig gemaakt aan het lastigvallen van zes actrices en andere vrouwen met wie hij samenwerkte. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, heeft de rechter bepaald.

De presentator werd in 2017 aan de kant gezet vanwege meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Ook bij zijn eigen productiehuis werd hij ontslagen. De Pauw heeft de afgelopen jaren meerdere malen zijn excuses aangeboden. Ook voor de rechtbank maakte hij nog excuses.

Uiteindelijk hebben negen vrouwen uit de Belgische televisiewereld de presentator beschuldigd van seksueel getinte stalking en grensoverschrijdend gedrag. Het grootste deel van de vrouwen werkte tussen 2014 en 2017 samen met De Pauw bij VRT.

Of het gaat om al dan niet grensoverschrijdend gedrag, heeft de rechter zich niet over uitgesproken. Het gaat enkel over belaging en elektronische overlast: stalking en cyberstalking, en dus niet over de precieze inhoud van de berichten.

Er kan nog beroep worden aangetekend door het vonnis. De betrokken partijen hebben daar nog dertig dagen de tijd voor. Meer bij De Standaard

Bekijk meer van

Bart De Pauw

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.