training eu starters

— vrijdag 10 november 2017, 08:44 | 0 reacties, praat mee

VRT ontslaat presentator om grensoverschrijdend gedrag

Bron: YouTube

De Belgische omroep VRT heeft zijn samenwerking met de bekende presentator Bart De Pauw gestaakt vanwege meldingen over grensoverschrijdend gedrag. De 49-jarige tv-maker – die de quizshow Twee tot de zesde macht presenteert – moet daarom na dertig jaar samenwerking vertrekken. Wat de presentator op zijn kerfstok heeft wil de omroep niet zeggen, al benadrukt woordvoerder Bob Vermeir dat de beschuldigingen "wel ernstig en van die aard zijn dat we zulke belangrijke beslissing moeten nemen”. Laatste wijziging: 10 november 2017, 09:00

De Pauw zelf gaat in een reactie op zijn ontslag wél in op de aard van de aantijgingen. “De vertrouwenspersoon van de VRT heeft voor alle duidelijkheid laten weten dat het niet gaat over fysieke aanrandingen, maar vooral om sms-verkeer met flirterige toon. Er werd zelfs op een bepaald moment gewag gemaakt van stalking”, aldus de presentator

De namen van degenen die de beschuldigingen gedaan hebben zijn niet naar buiten gebracht. De presentator hekelt de gang van zaken en zegt dat hij niet de kans heeft gekregen om zich te verdedigen. “Het doet er niet. De VRT heeft duidelijk laten weten dat het niet gaat over schuld of onschuld, maar dat het risico op een mogelijke controverse eigenlijk al genoeg is om een samenwerking na dertig jaar af te breken. Wat heel heavy is.”

De VRT benadrukt dat het niet zomaar gaat om geruchten en niet lichtzinnig is omgegaan met de beslissing. “We weten dat het in de sector gonst van de geruchten, maar daar willen we niet op ingaan. We willen alleen afgaan op de getuigen die echt een melding gedaan hebben bij onze preventieadviseur.”

De beslissing om de presentator op non-actief te stellen is woensdagmiddag genomen, meldt de VRT op zijn website. Een medewerkster van het productiehuis van De Pauw heeft volgens NU.nl een steunbetuiging uitgesproken, ook namens andere vrouwelijke personeelsleden. Ze stellen het pijnlijk te vinden dat hun “baas en vooral ook goede vriend op deze manier aan de schandpaal wordt genageld”.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.