training eu starters

— maandag 10 oktober 2022, 15:24 | 0 reacties, praat mee

Belgische omroep hoeft tv-maker niet te betalen na MeToo-zaak

© ANP/Belga Image

De Belgische televisiemaker Bart De Pauw kan het stuklopen van zijn carrière wegens het lastigvallen van vrouwen niet verhalen op omroep VRT. De Belgische rechter heeft de miljoenenclaim van het gevallen tv-gezicht voor zijn opdrachtgever van de hand gewezen. De Pauw is juist de VRT een schadevergoeding schuldig. Laatste wijziging: 10 oktober 2022, 15:26

De Pauw wilde zo’n 13 miljoen euro van de Vlaamse omroep omdat die hem in 2017 overhaast en onterecht aan de dijk zou hebben gezet toen er klachten over zijn wangedrag opdoken. De VRT zou hem ook de kans niet hebben gegeven zich te verdedigen.

Vier jaar later kreeg De Pauw een half jaar voorwaardelijk voor het belagen van zes actrices en andere vrouwen met wie hij samenwerkte. Hij bombardeerde zijn slachtoffers, onder wie de bekende actrices Maaike Cafmeyer en Lize Feryn, onder meer met hijgerige tekstberichten.

De 54-jarige presentator, acteur, schrijver en producent moet de omroep een symbolische 1 euro schadevergoeding betalen, oordeelt de rechtbank. Ook draait hij op voor de proceskosten.

Bekijk meer van

VRT Bart De Pauw

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.