— vrijdag 15 oktober 2021, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Vlaamse tv-maker maakt excuses tijdens #MeToo-proces

Bart De Pauw (links) met advocaat Michael Verhaeghe - © ANP / Belga Image

De bekende Vlaamse tv-maker Bart De Pauw maakte donderdag in de rechtbank in Mechelen excuses voor zijn grensoverschrijdend seksueel gedrag. Dat deed hij tijdens het proces waar hij terecht stond voor zijn handelen. “Ik weet dat niet iedereen me zal geloven, maar het spijt me.”

De Pauw staat terecht in het eerste #MeToo-proces van België, schrijft de Volkskrant. Daarbij betoogde hij oorspronkelijk dat de ongepaste sms-berichten die hij naar talloze vrouwen had gestuurd humoristisch bedoeld waren.

Vier jaar geleden kwam aan het licht dat verschillende vrouwen hadden geklaagd over het gedrag van De Pauw. Hij stuurde in totaal honderden expliciete berichten naar vrouwen en stond bij een aantal van hen ook ‘s nachts onaangekondigd voor de deur. Volgens de advocaten van De Pauw was er daarbij nooit sprake van machtsmisbruik.

“Ik heb nooit iemand pijn willen doen, wat niet betekent dat ik het niet heb gedaan”, aldus De Pauw. “Maar dat was niet opzettelijk.” De vrouwen die tegenover De Pauw in de rechtszaal stonden stelden bij monde van Helena De Craemer de verontschuldiging niet serieus te nemen. De Craemer, die zelf tijdens haar stage voor het productiebedrijf van De Pauw door hem werd lastig gevallen, zei: “Mijnheer De Pauw vertelde ons via de pleidooien dat we eigenlijk alles van hem als grap moeten interpreteren. Die verontschuldiging is allicht ook een grap.”

De rechtbank doet naar verwachting op 25 november uitspraak.

Bekijk meer van

Bart De Pauw

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.