— maandag 13 november 2017, 08:13 | 0 reacties, praat mee

Excuses van presentator Bart de Pauw en huiszoeking bij VRT

© VRT

Onderzoekers van het parket van Antwerpen hebben zaterdagavond huiszoeking verricht bij de kantoren van de Vlaamse publieke omroep VRT in Brussel. De huiszoeking vond plaats in het kader van de zaak Bart De Pauw. De presentator heeft zondagavond via zijn advocaat excuses aangeboden voor zijn gedrag. Laatste wijziging: 13 november 2017, 08:25

De VRT verbrak vorige week het contract met de presentator van de quiz Twee tot de zesde macht vanwege klachten over grensoverschrijdend gedrag. Bij de vertrouwenspersoon van de omroep waren meerdere meldingen over het gedrag van presentator Bart De Pauw binnengekomen, waarin steeds hetzelfde patroon terugkeerde: amoureuze avances die onschuldig startten maar gaandeweg overgingen in een vorm van stalking. Het zou gaan om honderden sms-berichten, “niet enkel om een kleine, flirterige boodschap”, aldus VRT-topman Paul Lembrechts tegenover VRT Nieuws. “Het zijn expliciete en pornografisch getinte berichten.”

De advocaat van Bart de Pauw, Michaël Verhaeghe, heeft laten weten dat de zaak compleet ontspoord is, ‘met tal van manifeste onwaarheden’. Volgens Verhaeghe zal zijn cliënt volledig meewerken aan het gerechtelijk onderzoek en de waarheidsvinding. “Om dit onderzoek niet te verstoren, zullen mijn cliënt en ik voorlopig niet meer communiceren over deze zaak.”

Bart de Pauw heeft nog wel zijn excuses aangeboden. “Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat is niet ok en dat zal niet meer gebeuren.”

Bij de huiszoeking bij de Vlaamse omroep van zaterdagavond zouden speurders onder meer op zoek zijn naar meer informatie over de personen die tegen De Pauw hebben getuigd en over het bredere dossier. De VRT liet weten dat er verschillende mensen zijn gehoord als getuige, onder wie Paul Lembrechts.

Zondag maakte de VRT ook nog bekend dat Christine Mussche, bekend als advocate in zaken rond pedofilie in de Katholieke Kerk, de vrouwen gaat vertegenwoordigen die getuigden over het grensoverschrijdend gedrag van Bart De Pauw. Meer bij de VRT / De Standaard / De Tijd

Bekijk meer van

VRT

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.