— vrijdag 25 september 2020, 13:46 | 0 reacties, praat mee

Vier gewonden bij aanval bij voormalig kantoor van Charlie Hebdo in Parijs

© Gonzalo Fuentes / Reuters

Bij een steekpartij bij het voormalig kantoor van satirisch tijdschrift Charlie Hebdo zijn vier gewonden gevallen, melden Franse media. Er is een verdachte gearresteerd.

Twee van de gewonden zouden er slecht aan toe zijn. Het is onduidelijk wat de aanleiding was voor de aanslag op vrijdagmiddag. Het is ook niet duidelijk of die iets te maken heeft met Charlie Hebdo.

De autoriteiten roepen mensen op om uit de buurt te blijven. Zeker vijf nabijgelegen scholen hebben uit voorzorg hun deuren op slot gedaan. De autoriteiten van het 11de arrondissement, waar de aanval werd gepleegd, hebben verzorgingstehuizen ook gevraagd om hun deuren te sluiten.

De steekpartij was in de buurt van het oude kantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo. De redactie is verhuisd na de aanslag door islamistische extremisten in 2015, waarbij twaalf mensen om het leven kwamen en elf mensen gewond raakten. Het proces tegen 14 verdachten die beschuldigd worden van betrokkenheid bij de aanslag, is momenteel gaande in Parijs. Meer bij The Guardian

Lees ook:
Overlevenden Charlie Hebdo vertellen in rechtszaal voor het eerst over hun ervaringen (11 september 2020)
Charlie Hebdo publiceert Mohammed-cartoons voorafgaand aan proces tegen verdachten van aanslag op redactie (1 september 2020)
Doden na schietpartij Charlie Hebdo (7 januari 2015)

Bekijk meer van

Frankrijk Charlie Hebdo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.