word studentlid

— vrijdag 3 maart 2017, 17:10 | 0 reacties, praat mee

Journalisten HMC voeren actie met caravan

Journalisten HMC voeren actie met caravan

Journalisten van de regionale dagbladen van de HMC gaan vanaf maandag een week lang met een aantal caravans actie voeren tegen de voorgenomen bezuinigingen op de redactie. In zo'n 20 plaatsen in het verspreidingsgebied van de kranten - van Den Helder tot Leiden; van Hilversum tot Heemstede; van Oostzaan tot Oegstgeest - gaan redacteuren bij de caravan in gesprek met lezers. Laatste wijziging: 3 maart 2017, 17:30

Journalisten in het Gooi bezoeken in diezelfde week cafés en buurthuizen.

Holland Media Combinatie is uitgever van het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander. De caravan-actie vindt plaats onder de vlag van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

TMG, het moederbedrijf van de Holland Media Combinatie, kondigde op 31 december aan dat er 45 journalistieke banen bij de regionale dagbladen moeten verdwijnen. Het actiecomité verzet zich hiertegen. Zo’n forse bezuiniging betekent een ernstige bedreiging voor de regionale journalistiek.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.