— vrijdag 3 maart 2017, 17:10 | 0 reacties, praat mee

Journalisten HMC voeren actie met caravan

Journalisten van de regionale dagbladen van de HMC gaan vanaf maandag een week lang met een aantal caravans actie voeren tegen de voorgenomen bezuinigingen op de redactie. In zo'n 20 plaatsen in het verspreidingsgebied van de kranten - van Den Helder tot Leiden; van Hilversum tot Heemstede; van Oostzaan tot Oegstgeest - gaan redacteuren bij de caravan in gesprek met lezers.

Journalisten in het Gooi bezoeken in diezelfde week cafés en buurthuizen.

Holland Media Combinatie is uitgever van het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander. De caravan-actie vindt plaats onder de vlag van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

TMG, het moederbedrijf van de Holland Media Combinatie, kondigde op 31 december aan dat er 45 journalistieke banen bij de regionale dagbladen moeten verdwijnen. Het actiecomité verzet zich hiertegen. Zo’n forse bezuiniging betekent een ernstige bedreiging voor de regionale journalistiek.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.