training eu starters

— maandag 18 oktober 2021, 14:32 | 0 reacties, praat mee

Verdachten moord Peter R. de Vries blijven vastzitten. Onderzoek bijna afgerond

Verdachten in de zaak Delano G. en Kamil E. | Aloys Oosterwijk / ANP

De twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank maandag besloten. De volgende zitting is op 6 december. Op het moordwapen is dna van verdachte Delano G. aangetroffen, bleek tijdens de zitting van maandag. Laatste wijziging: 19 oktober 2021, 14:08

G. zat tijdens de zitting onderuit gezakt op zijn stoel en zweeg. Verdachte Kamil E. praatte wel, maar ontkende alles. G. wordt gezien als de schutter en E. als de bestuurder van de vluchtauto. DNA van G. is aangetroffen op het moordwapen. Daarnaast zijn schotresten op zijn handen aangetroffen.

Eerder was al duidelijk dat Delano G. sowieso in de cel blijft. Zijn advocaat had geen verzoek voor vrijlating gedaan. Dat deden de advocaten van Kamil E., die door het OM wordt gezien als bestuurder van de vluchtauto, wel. Maar de rechtbank bepaalde dat hij ook niet op vrije voeten mag. “De onderzoeksresultaten kunnen er op wijzen dat u betrokken bent”, zei de voorzitter. Ontlastend bewijs is er volgens de rechtbank niet genoeg.

De komende weken zullen beide verdachten opnieuw worden verhoord. De rechtbank wil dat ze geconfronteerd worden met de bevindingen van de politie, ook als ze daar zelf geen trek in hebben.

Meer bij nu.nl en de NOS.

Bekijk meer van

Peter R. de Vries

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.