persveilig seminar

— vrijdag 30 juli 2021, 10:45 | 0 reacties, praat mee

Verdachte van shovelaanslag op persfotograaf vrijgelaten

© Persbureau Heitink

De verdachte van de aanval met een shovel op een persfotograaf in Lunteren is vrijgelaten. Het gerechtshof heeft besloten dat hij voorlopig naar huis mag. De voorlopige rechtszaak van aanstaande maandag gaat ook niet door, meldt het AD. Laatste wijziging: 2 augustus 2021, 10:44

De persfotograaf was op 19 april in het buitengebied van Lunteren om foto’s te maken van een autobrand. Hij stond op de openbare weg toen hij door omstanders werd bedreigd. De fotograaf vluchtte zijn auto in, waar ook zijn vriendin in zat, en werd vervolgens met zijn auto in een sloot geduwd door een shovel. De auto kwam op de kop in de sloot terecht en het duo moest door de brandweer worden bevrijd.

De verdachte zat vast voor poging tot doodslag. Een verzoek om eerder vrij te komen werd door de raadkamer van de rechtbank afgewezen. Maar in hoger beroep bij het hof werd zijn verzoek wel toegewezen. De reden is niet bekendgemaakt. Omdat in deze zaak de rechtsorde is geschokt, moet er doorgaans een zwaarwegend persoonlijk belang zijn geweest, waardoor het gerechtshof wel overstag is gegaan.

De fotograaf begrijpt hier niets van. Hem was toegezegd dat de verdachte zeker tot aan het begin van de strafproces vast zou blijven zitten. “Dit is wel gek. Het voelt niet fijn. Hij woont hier vlakbij. Ik ben bang dat ik hem zomaar kan tegen komen. In elk geval zal ik zijn foto uploaden in mijn bewakingssysteem thuis. Mocht hij bij mijn woning komen, dan krijg ik een waarschuwing.”

Twee andere verdachten werden eerder naar huis gestuurd, meldt de fotograaf. Hij zegt bewust te proberen niet meer aan het voorval te denken. Zijn vriendin die destijds bij hem in de auto zat, ondervindt nog steeds veel hinder. Meer bij het AD

Bekijk meer van

PersVeilig Lunteren

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.