Jodal

— vrijdag 7 mei 2021, 09:51 | 0 reacties, praat mee

Verdachte van shovel-aanval op persfotograaf langer vast

© Roland Heitink

De 34-jarige verdachte van de aanval met een shovel op een persfotograaf in Lunteren blijft nog 90 dagen langer vastzitten, dat heeft de rechter donderdagmiddag besloten. Laatste wijziging: 7 mei 2021, 11:08

De man wordt er van verdacht dat hij met een shovel een persfotograaf en zijn vriendin aanviel. De persfotograaf was op 19 april in het buitengebied van Lunteren om foto’s te maken van een autobrand. Hij stond op de openbare weg toen hij door omstanders werd bedreigd. De fotograaf vluchtte zijn auto in, waar ook zijn vriendin in zat, en werd vervolgens met zijn auto in een sloot geduwd door een shovel. De auto kwam op de kop in de sloot terecht en het duo moest door de brandweer worden bevrijd. Er verschenen heftige dashcambeelden van de gebeurtenis.

Het Openbaar Ministerie liet al eerder weten dat ze de 34-jarige man graag langer vast zouden houden, omdat hem ‘poging tot doodslag’ wordt verweten. Twee andere verdachten zijn al eerder naar huis gestuurd, maar blijven wel verdacht van openlijke geweldpleging en bedreiging. Meer bij Omroep Gelderland

Bekijk meer van

PersVeilig Lunteren

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.