banner festival 23

— maandag 10 januari 2022, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Verdachte in situatie John van den Heuvel vrijgelaten, lijkt toeval

Tijdens de politieactie werd de A2 tussen Amsterdam en Utrecht afgesloten. - © Sem van der Wal / ANP

De 36-jarige man uit Utrecht die vastzat vanwege een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel is weer vrij. De man blijft wel verdachte, maar er is onvoldoende bewijs om hem langer vast te houden, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket. Volgens Justitie lijkt de situatie op toeval te berusten. Laatste wijziging: 10 januari 2022, 11:38

Afgelopen donderdag werd de A2 afgesloten vanwege een grote politieactie die volgde op een dreigende situatie rond de misdaadjournalist. Zijn auto leek te worden achtervolgd.

De misdaadjournalist werd vanwege bedreigingen aan zijn adres vervoerd in een beveiligd konvooi. De man zou te dicht bij het konvooi zijn gekomen en daarbij snelheid hebben gemaakt.

In de auto van de 36-jarige verdachte werden meerdere telefoons en een bivakmuts gevonden. Die muts zou in een lunchtas hebben gezeten en door de man worden gebruikt voor zijn werk als monteur in kruipruimtes. Volgens Van den Heuvel werd er ook een cryptotelefoon aangetroffen, die veelal wordt gebruikt door criminelen om beveiligde berichten te kunnen versturen. Maar volgens Veerle Hammerstein, advocaat van de verdachte, is er geen cryptofoon gevonden.

Verder zei Van den Heuvel dat de man voorkomt in het dossier Marengo, het monsterproces rond Ridouan Taghi. Hij is als getuige verhoord, maar meer niet, stelt Hammerstein. De man heeft wel een strafblad, maar niet voor zware zaken en ook al van een aantallen jaren geleden. Meer bij de NOS / RTL Nieuws / Hammerstein / NU.nl

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.