website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Verdachte bekent moord op journalist Kuciak

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 12 april 2019, 09:14

Protesten na de moord op journalist Ján Kuciak. Foto: ANP/EPA / Jakub Gavlak

Protesten na de moord op journalist Ján Kuciak. Foto: ANP/EPA / Jakub Gavlak

Nieuws Een van de mannen die ervan worden verdacht de Slowaakse onderzoeksjournalist Ján Kuciak en zijn verloofde Marina Kušnírová te hebben vermoord, heeft bekend. Dat deed hij donderdag tijdens een politieverhoor. De verdachte, Miroslav Marček, gaf tegenover de politie toe dat hij het stel op 21 februari vorig jaar dood schoot. Dat melden diverse Slowaakse media, waaronder tv-zender RTVS en nieuwssite aktuality.sk.

Eerder werd nog gedacht dat Marček alleen als chauffeur had gediend voor huurmoordenaar Tomáš Szabó. Marček, die in september werd opgepakt, werd donderdag zes uur lang door de politie verhoord. Volgens de Slowaakse instanties is de moord gepleegd in opdracht van zakenman Marian Kočner.

Voordat hij werd doodgeschoten deed Kuciak als journalist onderzoek naar corruptie, fraude met EU-gelden en banden van de Italiaanse maffia met Slowaakse overheidsfunctionarissen. Na de moord op Kuciak en Kušnírová volgden veel protesten in Slowakije. Uiteindelijk moesten premier Robert Fico en de minister van Binnenlandse Zaken Robert Kalinek aftreden om de affaire. Meer bij The Slovak Spectator

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.