— vrijdag 12 april 2019, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Verdachte bekent moord op journalist Kuciak

Protesten na de moord op journalist Ján Kuciak. Foto: ANP/EPA / Jakub Gavlak

Een van de mannen die ervan worden verdacht de Slowaakse onderzoeksjournalist Ján Kuciak en zijn verloofde Marina Kušnírová te hebben vermoord, heeft bekend. Dat deed hij donderdag tijdens een politieverhoor. De verdachte, Miroslav Marček, gaf tegenover de politie toe dat hij het stel op 21 februari vorig jaar dood schoot. Dat melden diverse Slowaakse media, waaronder tv-zender RTVS en nieuwssite aktuality.sk. Laatste wijziging: 12 april 2019, 09:17

Eerder werd nog gedacht dat Marček alleen als chauffeur had gediend voor huurmoordenaar Tomáš Szabó. Marček, die in september werd opgepakt, werd donderdag zes uur lang door de politie verhoord. Volgens de Slowaakse instanties is de moord gepleegd in opdracht van zakenman Marian Kočner.

Voordat hij werd doodgeschoten deed Kuciak als journalist onderzoek naar corruptie, fraude met EU-gelden en banden van de Italiaanse maffia met Slowaakse overheidsfunctionarissen. Na de moord op Kuciak en Kušnírová volgden veel protesten in Slowakije. Uiteindelijk moesten premier Robert Fico en de minister van Binnenlandse Zaken Robert Kalinek aftreden om de affaire. Meer bij The Slovak Spectator

Bekijk meer van

Slowakije Ján Kuciak

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.