website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Venezolaanse regering zit journalisten dwars

Nick Kivits — Geplaatst in Recht op vrijdag 21 april 2017, 08:59

Demonstraties in Venezuela - ANP / EPA / Christian Hernandez

Demonstraties in Venezuela - ANP / EPA / Christian Hernandez

Nieuws

Venezuela heeft sinds het begin van protesten tegen de regering van de zittende president Nicolas Maduro vijf buitenlandse journalisten het land uitgezet. Dat meldt de NOS in een reportage over de staat van de journalistiek in het land. De afgelopen week werden daarnaast twee Franse journalisten vastgezet op het vliegveld van Caracas.

Ook tegen Venezolaanse journalisten die verslag doen van de grootschalige demonstraties wordt opgetreden. Zo zijn er de afgelopen dagen drie websites uit de lucht gehaald. Eerder werd ook de Spaanstalige CNN in Venezuela op zwart gezet, na het uitzenden van een kritische reportage over de president. Ook de kritische krant El Impulso werd dit jaar het zwijgen opgelegd. Dit keer door een door de overheid opgelegde papierstop.

“Je mag in dit land nog wel zeggen of schrijven wat je wilt, maar als je dat doet zijn er wel gevolgen”, zegt journalist Ely Ángelica González tegen de NOS. “Neem het voorbeeld van een collega die een protest tegen president Maduro filmde. Een paar dagen later werd hij gearresteerd voor iets heel anders. Ze zeiden dat hij zwart geld vervoerde, maar dat is onzin. Hij is er door de politie ingeluisd en werd gepakt. Officieel niet vanwege zijn journalistieke werk, maar de boodschap is duidelijk.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Festival vrije woord