— vrijdag 21 april 2017, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Venezolaanse regering zit journalisten dwars

Demonstraties in Venezuela - ANP / EPA / Christian Hernandez

Venezuela heeft sinds het begin van protesten tegen de regering van de zittende president Nicolas Maduro vijf buitenlandse journalisten het land uitgezet. Dat meldt de NOS in een reportage over de staat van de journalistiek in het land. De afgelopen week werden daarnaast twee Franse journalisten vastgezet op het vliegveld van Caracas. Laatste wijziging: 21 april 2017, 09:07

Ook tegen Venezolaanse journalisten die verslag doen van de grootschalige demonstraties wordt opgetreden. Zo zijn er de afgelopen dagen drie websites uit de lucht gehaald. Eerder werd ook de Spaanstalige CNN in Venezuela op zwart gezet, na het uitzenden van een kritische reportage over de president. Ook de kritische krant El Impulso werd dit jaar het zwijgen opgelegd. Dit keer door een door de overheid opgelegde papierstop.

“Je mag in dit land nog wel zeggen of schrijven wat je wilt, maar als je dat doet zijn er wel gevolgen”, zegt journalist Ely Ángelica González tegen de NOS. “Neem het voorbeeld van een collega die een protest tegen president Maduro filmde. Een paar dagen later werd hij gearresteerd voor iets heel anders. Ze zeiden dat hij zwart geld vervoerde, maar dat is onzin. Hij is er door de politie ingeluisd en werd gepakt. Officieel niet vanwege zijn journalistieke werk, maar de boodschap is duidelijk.”

Bekijk meer van

Venezuela Recht

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.