Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 21 april 2017, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Venezolaanse regering zit journalisten dwars

Demonstraties in Venezuela - ANP / EPA / Christian Hernandez

Venezuela heeft sinds het begin van protesten tegen de regering van de zittende president Nicolas Maduro vijf buitenlandse journalisten het land uitgezet. Dat meldt de NOS in een reportage over de staat van de journalistiek in het land. De afgelopen week werden daarnaast twee Franse journalisten vastgezet op het vliegveld van Caracas.

Ook tegen Venezolaanse journalisten die verslag doen van de grootschalige demonstraties wordt opgetreden. Zo zijn er de afgelopen dagen drie websites uit de lucht gehaald. Eerder werd ook de Spaanstalige CNN in Venezuela op zwart gezet, na het uitzenden van een kritische reportage over de president. Ook de kritische krant El Impulso werd dit jaar het zwijgen opgelegd. Dit keer door een door de overheid opgelegde papierstop.

“Je mag in dit land nog wel zeggen of schrijven wat je wilt, maar als je dat doet zijn er wel gevolgen”, zegt journalist Ely Ángelica González tegen de NOS. “Neem het voorbeeld van een collega die een protest tegen president Maduro filmde. Een paar dagen later werd hij gearresteerd voor iets heel anders. Ze zeiden dat hij zwart geld vervoerde, maar dat is onzin. Hij is er door de politie ingeluisd en werd gepakt. Officieel niet vanwege zijn journalistieke werk, maar de boodschap is duidelijk.”

Bekijk meer van

Venezuela Recht

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.