Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 17 februari 2017, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Spaanstalige CNN op zwart in Venezuela

Demonstratie tegen de Venezolaanse president Nicolás Maduro in september 2016 / EPA / Miguel Gutierrez

De Spaanse versie van CNN is met ingang van woensdag niet meer te ontvangen in Venezuela. President Nicolás Maduro liet de zender op zwart zetten, omdat hij van mening is dat CNN zijn regering bewust in diskrediet brengt. Als reactie op de blokkade tuigde CNN een livestream op YouTube op. Ook daar wil de Venezolaanse regering op korte termijn iets tegen doen. “Weg met CNN, weg uit Venezuela”, riep de president zondag al op in zijn wekelijkse tv-programma. “Laat CNN zich niet bemoeien met Venezolaanse zaken.”

Nieuwszender CNN is niet de enige zender die in de laatste jaren last heeft van de Venezolaanse regering. In september 2016 werd internationale journalisten de toegang tot het land geweigerd, toen zij verslag wilden doen van demonstraties tegen president Maduro (zie foto). En in eigen land kregen kritische kranten te maken met een papierstop, waardoor het voor hen een stuk moeilijker werd om te verschijnen. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Venezuela CNN

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.