— donderdag 29 november 2012, 14:48

Leveson: reguleren via perswet

Een van de belangrijkste voorstellen uit het vandaag gepresenteerde rapport van de Leveson Inquiry is het plan dat er een perswet moet komen. Het zou de eerste perswet in Engeland worden sinds de 17e eeuw, schrijft Guardian-journalist Dan Sabbagh. De wet zou wel een beperkte reikwijdte hebben, stelt Sabbagh. Een van de plannen zou een nieuwe rol voor de Press Complaints Commision (PCC) zijn, de huidige instelling die klachten over de journalistiek behandelt. De PCC kreeg kritiek omdat het momenteel onvoldoende in staat is de misstanden in de Britse pers aan te pakken. "Er zijn momenten geweest waarop de pers in jacht op het verhaal deed alsof hun eigen code niet bestond", aldus Leveson. Een nieuw ingerichte PCC, die valt onder een soort OPTA en een wettelijk kader heeft, moet de oplossing zijn. Eerder gepresenteerde eigen reorganisatieplannen van de PCC zijn niet voldoende, aldus Leveson. Volledig Leveson-rapport [.pdf] / Zie ook D-Day voor Britse media

Bekijk meer van

Recht Leveson Inquiry

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.