— vrijdag 29 april 2016, 16:45 | 0 reacties, praat mee

Van Nieuwkerk verdiende weer meer in 2015

Bart Heemskerk

Zeven presentatoren van de omroep BNN-VARA verdienden in 2015 meer dan de Balkenendenorm van 178.000 euro per jaar. Dat blijkt vrijdag uit jaarcijfers van de omroep (.pdf).

Grootverdiener was DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hij kreeg een salarisverhoging van 10.000 euro en verdiende in totaal 580.000 euro. Hij werd gevolgd door Giel Beelen, die een salarisverlaging heeft gekregen van ongeveer 100.000 euro en uiteindelijk 440.410 euro op zijn rekening kon schrijven.

Het is niet duidelijk welke andere presentatoren boven de ministernorm verdienden. Vermoedelijk behoren in ieder geval Paul de Leeuw, Paul Witteman en Jeroen Pauw tot de lijst.

Overigens is de vraag hoe lang presentatoren nog meer verdienen dan de Balkenendenorm: minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft een ontwerpwetsvoorstel ingediend waarbij elke werknemer van een (semi) publieke organisatie onder de Wet Normering Topinkomens valt niet meer mag verdienen dan een ministerssalaris. Meer bij Radiofreak

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.