— dinsdag 12 april 2016, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Topinkomens bij Publieke Omroep verder aan banden

© Bart Heemskerk

Het lijkt erop dat onder meer Matthijs van Nieuwkerk, Antoinnette Hertsenberg en Giel Beelen er dan toch aan moeten geloven. Als het aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken ligt, valt binnenkort elke werknemer van een (semi) publieke organisatie onder de Wet Normering Topinkomens en mogen ze niet meer verdienen dan een ministerssalaris. Dat komt neer op 179.000 euro per jaar.

Plasterk heeft daarvoor een ontwerp wetsvoorstel ingediend dat gisteren werd gepubliceerd. De norm gold al voor topbestuurders, maar dat wordt nu uitgebreid naar iedereen die werkzaam is binnen de (semi) publieke sector. Alleen voor medisch specialisten en luchtverkeersleiders blijft een uitzondering gelden. Ook kan het kabinet individuele uitzonderingen maken.

Bij de Publieke Omroep verdienden vorig jaar nog zes presentatoren boven de norm. Twee van hen verdienden meer dan vijf ton. Op basis van de rapportage van vorig jaar zouden er bij de publieke omroep ongeveer 40 mensen werken die volgens de nieuwe wet moeten inleveren.


Meer bij RTL Nieuws

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.