word studentlid

— dinsdag 12 april 2016, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Topinkomens bij Publieke Omroep verder aan banden

Topinkomens bij Publieke Omroep verder aan banden
© Bart Heemskerk

Het lijkt erop dat onder meer Matthijs van Nieuwkerk, Antoinnette Hertsenberg en Giel Beelen er dan toch aan moeten geloven. Als het aan minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken ligt, valt binnenkort elke werknemer van een (semi) publieke organisatie onder de Wet Normering Topinkomens en mogen ze niet meer verdienen dan een ministerssalaris. Dat komt neer op 179.000 euro per jaar. Laatste wijziging: 12 april 2016, 09:06

Plasterk heeft daarvoor een ontwerp wetsvoorstel ingediend dat gisteren werd gepubliceerd. De norm gold al voor topbestuurders, maar dat wordt nu uitgebreid naar iedereen die werkzaam is binnen de (semi) publieke sector. Alleen voor medisch specialisten en luchtverkeersleiders blijft een uitzondering gelden. Ook kan het kabinet individuele uitzonderingen maken.

Bij de Publieke Omroep verdienden vorig jaar nog zes presentatoren boven de norm. Twee van hen verdienden meer dan vijf ton. Op basis van de rapportage van vorig jaar zouden er bij de publieke omroep ongeveer 40 mensen werken die volgens de nieuwe wet moeten inleveren.


Meer bij RTL Nieuws

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.