training eu starters

— dinsdag 23 mei 2017, 11:00 | 0 reacties, praat mee

35 grootverdieners bij de publieke omroep

© ANP

35 medewerkers van de publieke omroep verdienen meer dan een minister. Zij mogen jaarlijks een bedrag van 179.000 euro of hoger bijschrijven op hun rekening. Het gaat om vijftien bestuurders en twintig andere omroepmedewerkers, meldt het NRC. Laatste wijziging: 23 mei 2017, 13:40

Het is sinds de invoering van de ‘Wet normering topinkomens’ in 2015 niet meer toegestaan om als bestuurder meer te verdienen dan een minister. Zittende bestuurders zien hun salaris daarom stapsgewijs omlaag gaan. Voor andere omroepmedewerkers gelden andere regels. Het NPO hanteert voor omroepmedewerkers een salarisdrempel van 189.000 euro.

In 2016 waren er vijf uitzonderingen, onder wie Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen, die verdienen tot wel 580.000 euro per jaar. De NPO denkt alleen op deze wijze ‘speciaal talent’ te kunnen behouden. Om deze salarissen te kunnen betalen halen ze geld uit de eigen verenigingskas en niet van overheidsgeld.

Andere grootverdieners, waaronder presentatoren, hoofdredacteurs en radio-dj’s, werken onder meer bij KRO-NCRV en BNN-VARA.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.