website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

35 grootverdieners bij de publieke omroep

Raymond Bruijns — Geplaatst in cijfers op dinsdag 23 mei 2017, 11:00

© ANP

Nieuws

35 medewerkers van de publieke omroep verdienen meer dan een minister. Zij mogen jaarlijks een bedrag van 179.000 euro of hoger bijschrijven op hun rekening. Het gaat om vijftien bestuurders en twintig andere omroepmedewerkers, meldt het NRC.

Het is sinds de invoering van de ‘Wet normering topinkomens’ in 2015 niet meer toegestaan om als bestuurder meer te verdienen dan een minister. Zittende bestuurders zien hun salaris daarom stapsgewijs omlaag gaan. Voor andere omroepmedewerkers gelden andere regels. Het NPO hanteert voor omroepmedewerkers een salarisdrempel van 189.000 euro.

In 2016 waren er vijf uitzonderingen, onder wie Matthijs van Nieuwkerk en Giel Beelen, die verdienen tot wel 580.000 euro per jaar. De NPO denkt alleen op deze wijze ‘speciaal talent’ te kunnen behouden. Om deze salarissen te kunnen betalen halen ze geld uit de eigen verenigingskas en niet van overheidsgeld.

Andere grootverdieners, waaronder presentatoren, hoofdredacteurs en radio-dj’s, werken onder meer bij KRO-NCRV en BNN-VARA.

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.