word studentlid

— woensdag 10 april 2019, 15:00 | 0 reacties, praat mee

UvA zoekt vrouwelijke journalisten voor onderzoek

UvA zoekt vrouwelijke journalisten voor onderzoek

De afdeling sociale/politieke psychologie aan de Universiteit van Amsterdam zoekt vrouwelijke journalisten die willen meedoen aan een onderzoek naar alledaagse vormen van inclusie en discriminatie in de journalistiek. Laatste wijziging: 10 april 2019, 16:52

De onderzoekers willen voornamelijk kijken in hoeverre vrouwelijke journalisten met- en zonder migratieachtergrond zich erkend en geaccepteerd voelen in hun rol als professional op redacties, hoe zij omgaan met mogelijke ervaringen van uitsluiting of discriminatie in hun werk en wat de consequenties zijn voor hun loopbaan en welzijn.

Voor het onderzoek zoeken zij vrouwelijke journalisten met- en zonder migratieachtergrond die willen meedoen aan een interview. In eerste instantie gaat het om journalisten die bij een dagblad werken, of daar een aantal jaar gewerkt hebben.

De interviews duren ongeveer een uur en worden anoniem afgenomen op een plek en tijdstip naar keuze. Meer informatie geeft Judith de Jong, j.c.dejong2@uva.nl.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.