training eu starters

— vrijdag 16 september 2016, 11:28 | 0 reacties, praat mee

FTM publiceert eerste impact rapport

Journalistiek onderzoeksplatform Follow The Money heeft zijn eerste impactrapport gepubliceerd. Daarin beschrijft de redactie de effecten die de verhalen hebben gehad. 'Dat doen we in de eerste plaats omdat impact voor ons, als journalistieke beweging met een duidelijk maatschappelijk doel, belangrijker is dan het bereik van onze artikelen', schrijven oprichters Arne van der Wal en Eric Smit. Laatste wijziging: 16 september 2016, 11:30

De heren melden desondanks ook een paar harde cijfers. Onder meer de top 10 van best gelezen verhalen (zie foto) en het aantal unieke bezoekers en pageviews over de eerste zes maanden van dit jaar. Beide zitten in de lift. FTM had 1.033.821 unieke bezoekers die goed waren voor 3.528.398 pageviews.

De impact meting is nieuw voor FTM en nieuw in de journalistiek. ‘Het meten van impact is geen exacte wetenschap. Voor de journalistiek staat het meten ervan zelfs nog in de kinderschoenen. Ook wij zullen onze methodiek in de komende tijd verbeteren en systematiseren. Dit rapport is een eerste aanzet. Voor de impactrapportage over het eerste halfjaar van 2016 hebben we in eerste instantie gekeken naar wat er naar aanleiding van onze publicaties zichtbaar is gebeurd’.

In het rapport beschrijft FTM de impact van publicaties verdeeld over zes thema’s (financiële sector, zorg, voeding, energie, wonen en Europa). Bij elk thema wordt gekeken naar de gevolgen in de maatschappij en de politiek en of andere media het bericht hebben overgenomen dan wel verder hebben opgepakt.

Het hele rapport van FTM (.pdf)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.