banner festival 23

— vrijdag 14 juni 2019, 08:37 | 0 reacties, praat mee

Uur minder zendtijd voor Radio EenVandaag en Nieuws en Co

Nieuws en Co-presentatrice Lara Rense. Foto: ANP / Sander Koning

Radio EenVandaag en Nieuws en Co krijgen vanaf volgend jaar een uur minder zendtijd. Dat is een gevolg van de nieuwe middagprogrammering van Radio 1, die donderdag bekend werd gemaakt. Laatste wijziging: 14 juni 2019, 09:29

In die nieuwe programmering is plaats gemaakt voor een nieuw programma dat gepresenteerd gaat worden door Toine van Peperstraten en Dionne Stax. Dat programma wordt tussen 14.00 en 16.00 uur uitgezonden. Om ruimte te maken voor dat programma moeten Nieuws en Co en Radio EenVandaag inleveren.

“Deze zag ik even niet aankomen”, zegt Nieuws en Co-presentatrice Lara Rense tegen NRC. De redacties van beide programma’s zijn woensdag ingelicht over de veranderingen. “Persoonlijk snap ik de gedachtegang niet. Maar goed, het is Hilversumse logica, die valt soms niet te begrijpen. We gaan nu bijkomen, brainstormen en moedig voorwaarts.”

Jurre Bosman, directeur audio van de NPO, snapt het standpunt van Rense. Bosman is verantwoordelijk voor de veranderingen. Hij wil Radio 1 beter laten aansluiten bij de behoefte van de luisteraar. “Maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om met elkaar te werken aan een nog sterker NPO Radio 1.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.