training eu starters

— vrijdag 28 mei 2021, 09:32 | 0 reacties, praat mee

Flinke wijzigingen op stapel voor radiozenders NPO

© ANP / Sander Koning

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is van plan zijn radiotak flink op de schop te nemen. Zo moet de middag- en avondprogrammering bij NPO Radio 1 helemaal anders en moet NPO 3FM het 1,5 miljoen euro minder stellen. In NPO FunX wordt juist meer geïnvesteerd. Laatste wijziging: 31 mei 2021, 08:33

Dat blijkt uit een uitgelekt concept-jaarplan, dat De Gooi en Eemlander in handen heeft. Volgens de krant wil de NPO samen met de omroepen de mogelijkheid onderzoek om minder presentatoren in te zetten op NPO Radio 1. Daarnaast moet de zender journalistiek sterker worden en onderscheidend aanbod bieden dat impact heeft. Volgens het plan moeten luisteraars bij NPO Radio 1 de beste journalisten kunnen beluisteren.

Dat laatste zou het einde betekenen voor dramaproducties. Volgens het plan wil de NPO fictie duidelijk gaan scheiden van de werkelijkheid. NPO Radio 1 moet daarnaast meer gaan investeren in onderzoeksjournalistiek. De programmering tussen zes uur ‘s ochtends en half twee ‘s middags blijft volgend het conceptplan hetzelfde als hij nu is. In de middagprogrammering zouden onder andere de BNNVARA Sport Combinatie (B.V.S.C.) en Blok&Toine op het hakblok liggen.

De NPO wil volgens De Gooi en Eemlander niet reageren op de plannen. “De status van een concept is zoals het woord al zegt: een concept”, aldus een woordvoerder tegen de krant. “Over interne processen op gebied van audio doen we op dit moment geen uitspraken.”

Bekijk meer van

NPO Radio 1 NPO FunX NPO 3FM NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.