— maandag 25 april 2016, 15:30 | 0 reacties, praat mee

Huis Ebru Umar beklad bij inbraak

Ihlas News Agency

UPDATE Het huis van columniste Ebru Umar in Amsterdam is zondagnacht niet alleen overhoop gehaald, een muur is bovendien beklad met de tekst ’hoer’. Dat schrijft Metro, de krant waar Ebru Umar haar column in heeft. Laatste wijziging: 25 april 2016, 15:59

De tekst staat op de muur in de slaapkamer van de schrijfster. Volgens Umar is de woning is overhoop gehaald en een oude laptop is gestolen. De politie van Amsterdam doet onderzoek naar de inbraak.

Umar is in het nieuws omdat ze afgelopen zaterdag in Turkije werd opgepakt wegens tweets aan het adres van de Turkse president Erdogan.

In Turkije heeft de columniste deze ochtend weer een ontmoeting met haar advocaat.Hoewel ze inmiddels weer vrij is, mag ze Turkije niet verlaten.

Ze meldt ook dat al haar tweets en telefoongesprekken worden gemonitord.

De Turkse politie onderzoekt of ze president Erdogan beledigd heeft. Ze schreef vorige week enkele tweets over de Turkse president. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van haar aanhouding. De ambassade in Ankara is ingelicht en met de zaak bezig. Ook Premier Rutte heeft telefonisch contact gehad met de columniste.

Nadat ze is vrijgelaten neemt ze een videoboodschap op om haar eerste reactie na de vrijlating te delen.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.