training eu starters

— zondag 24 april 2016, 00:45 | 0 reacties, praat mee

Columniste Ebru Umar opgepakt in Turkije

ANP / Martijn Beekman

Ebru Umar is door de Turkse politie opgepakt en zit op dit moment vast in de gevangenis. De columniste, van Turkse afsprong, is door de politie opgehaald uit haar huis in de badplaats Kusadasi, Turkije. Umar meldde dit zelf op Twitter. Laatste wijziging: 24 april 2016, 08:54

Umar kon ThePostOnline nog te woord staan. “Mij is inmiddels duidelijk dat ik ben meegenomen vanwege enkele tweets over de Turkse president Erdogan.”

Tegen Metro vertelt ze: “Ik sta nu achter een gesloten hek bij het politiebureau. Ik moest mee met de politie. In eerste instantie moest ik ook naar het ziekenhuis. Dat moet om te bewijzen dat je niet bent mishandeld. Maar kennelijk is er iets in werking getreden, want ik ben nog niet naar het ziekenhuis geweest. Ik kan op dit moment echt even niet helder nadenken.”

De columniste schrijft wekelijks voor Metro. Vorige week schreef ze een kritische column over Erdogan. In deze column stond onder andere de volgende tekst:

“Maar tegen elke Nederturk die de oproep van het Turkse consulaat steunt en meent NSB’ertje te kunnen spelen over wat Nederlanders in Nederland zeggen over Sultan Erdogan, de megalomaanste dictator die Turkije sinds de oprichting van de republiek in 1923 kent, heb ik maar een ding te zeggen: go fuck yourself.”

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Zowel VVD als CDA willen meer duidelijkheid van de minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA).

Raymond Knops (CDA) uitte zich op twitter. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op Twitter aan dat deze zaak de volle aandacht heeft. Voor meer informatie, volg hier het liveblog van The Post Online.

Bekijk meer van

Turkije Recht Metro Ebru Umar

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.