website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Columniste Ebru Umar opgepakt in Turkije

Ineke Boersma — Geplaatst in Journalistiek op zondag 24 april 2016, 00:45

ANP / Martijn Beekman

ANP / Martijn Beekman

Nieuws

Ebru Umar is door de Turkse politie opgepakt en zit op dit moment vast in de gevangenis. De columniste, van Turkse afsprong, is door de politie opgehaald uit haar huis in de badplaats Kusadasi, Turkije. Umar meldde dit zelf op Twitter.

Umar kon ThePostOnline nog te woord staan. “Mij is inmiddels duidelijk dat ik ben meegenomen vanwege enkele tweets over de Turkse president Erdogan.”

Tegen Metro vertelt ze: “Ik sta nu achter een gesloten hek bij het politiebureau. Ik moest mee met de politie. In eerste instantie moest ik ook naar het ziekenhuis. Dat moet om te bewijzen dat je niet bent mishandeld. Maar kennelijk is er iets in werking getreden, want ik ben nog niet naar het ziekenhuis geweest. Ik kan op dit moment echt even niet helder nadenken.”

De columniste schrijft wekelijks voor Metro. Vorige week schreef ze een kritische column over Erdogan. In deze column stond onder andere de volgende tekst:

“Maar tegen elke Nederturk die de oproep van het Turkse consulaat steunt en meent NSB’ertje te kunnen spelen over wat Nederlanders in Nederland zeggen over Sultan Erdogan, de megalomaanste dictator die Turkije sinds de oprichting van de republiek in 1923 kent, heb ik maar een ding te zeggen: go fuck yourself.”

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Zowel VVD als CDA willen meer duidelijkheid van de minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA).

Raymond Knops (CDA) uitte zich op twitter. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op Twitter aan dat deze zaak de volle aandacht heeft. Voor meer informatie, volg hier het liveblog van The Post Online.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.