e learning nvj

— vrijdag 4 maart 2016, 11:34 | 0 reacties, praat mee

Uitkering reprogelden Lira vertraagd tot tweede kwartaal

Wikimedia Commons

Freelance journalisten die met smart zitten te wachten op het tweede deel van de reprogelden 2014 van Stichting Lira, moeten nog wat langer geduld hebben. Hoewel de stichting het voornemen had de vergoedingen in het eerste kwartaal van 2016 uit te keren, wordt dat nu naar verwachting ergens in het tweede kwartaal. Dat bevestigt een woordvoerder van Stichting Lira desgevraagd aan Villamedia.

De reden van de vertraging is uitlopend overleg tussen makers en uitgevers. In dat overleg wordt onder andere de hoogte van de uitkering en de verdeling bepaald. Eerder leidde dat overleg er al toe dat de uitkering van de reprorechtvergoeding van 2014 werd opgeknipt in twee delen. Omdat Stichting Lira freelancers niet op het complete bedrag wilde laten wachten, werd in december al een eerste deel van de vergoeding uitgekeerd.

Zelfstandige journalisten die Stichting Lira in hun naam laten onderhandelen, krijgen doorgaans eens per jaar een vergoeding voor kopietjes van hun werk die door overheidsinstanties, bedrijven en onderwijsinstellingen worden gemaakt.

Bekijk meer van

Lira

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.