— vrijdag 1 december 2017, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Uitgever Sanne Visser: VI blijft weekblad

© WPG Media

Voetbal International blijft een weekblad. Dat bevestigt Sanne Visser, directeur uitgevers bij WPG, tegenover het Algemeen Dagblad. Ze wijst daarmee geruchten over een omvorming tot een maandblad van de hand. “Daartoe is geen enkele intentie. Daar geloven we niet in. VI blijft een weekblad, waar 60.000 abonnees wekelijks naar uitkijken.”

Visser trad in augustus aan bij WPG en riep direct een projectgroep in het leven die ging kijken naar de toekomststrategie van VI. De groep bestond uit leden van de redactie, de webredactie, sales en marketing. “Er was behoefte aan duidelijkheid en rust, zeker na de reorganisatie die wel even binnenkwam en waardoor mensen in hun schuld kropen. Daar moesten we uit, met elkaar.”

De belangrijkste vraag voor de projectgroep: hoe gaat VI beter samenwerken, renderen en presteren? Dat leverde een plan voor de toekomst op. “Dat plan gaat vooral over het uitbouwen waar we al goed in zijn: toonaangevend zijn op voetbalgebied, nieuws maken, nog meer werken als een 24/7-redactie”, aldus Visser. “Geleidelijk aan deden we veel verschillende dingen. Van boeken, spelletjes, kinderboeken en scheurkalender, maar de focus moet nog meer op het voetbal.”

Een nieuwe reorganisatie is bij de uitvoer van het plan niet aan de orde, stelt Visser. Ook wordt er weer ingezet op televisie. En hoewel hoofdredacteur Christiaan Ruesink eerder deze week aangaf te vertrekken komt er voorlopig geen nieuwe hoofdredacteur. Over een eventuele verkoop zegt Visser: “We zijn op dit moment met niemand in gesprek. Een verkoop is niet aan de orde.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.