PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 29 november 2017, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Christiaan Ruesink vertrekt bij Voetbal International

Vertrekkend VI-hoofdredacteur Christiaan Ruesink | Marco de Swart / ANP

Christiaan Ruesink stapt op bij Voetbal International (VI). "Mijn werk zit er op", aldus Ruesink, die in februari 2016 naar VI overstapte. Hij voerde kostenbesparingen en twee reorganisaties door. Laatste wijziging: 29 november 2017, 12:10

Het nieuws over zijn vertrek valt samen met de presentatie van de lange termijnstrategie voor het voetbalmerk. Er wordt een 24/7 werkwijze ingevoerd en de focus komt op de redactie meer op online te liggen. In 2018 verhuist de redactie van Utrecht naar Amsterdam.

De reorganisaties hebben ‘noodzakelijke’ kostenbesparingen gerealiseerd. Er zijn onder Ruesink een nieuwe site en app gelanceerd en een betaald professioneel platform opgezet.

Het hoofdredacteurschap wordt interim ingevuld door Taco van den Velde, Peter Wekking, Dennis van Luling.

Tegenover NRC meldt Ruesink dat hij uit eigen beweging is opgestapt: “Ik zie mijzelf als merkenbouwer en merkte dat mijn ambities elders liggen. Ik wil niet langer dagelijks met verslaggevers bezig zijn, maar ook met sales, vormgeving en andere zaken die horen bij een medium. Toen ik begon had ik allerlei dromen en ambities, alleen bleken de financiële problemen groter dan gedacht.”

Lees verder: Meer bij Voetbal International (Voetbal International) / De vrije val van een voetbalblad (Volkskrant) / Pieter Zwart: een pleitbezorger voor de cijfers (Villamedia)

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.