— maandag 7 augustus 2017, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Uitgever Die Welt- journalist klaagt over Turkije bij Europees Hof

© Clemens Bilan / EPA

De uitgever van de Duitse krant Die Welt heeft een klacht ingediend bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) over de gevangenschap van correspondent Deniz Yücel. Dit meldt Die Welt zaterdag.

De Duitse journalist zit al sinds februari in een Turkse gevangenis. De Turkse autoriteiten beschuldigen Yücel van “propaganda voor een terroristische organisatie” en “aanzetten tot geweld”.

Yücel heeft zelf in april al een klacht ingediend bij het Europese Hof. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft eerder aangegeven dat Yücel niet zal worden uitgeleverd.aan Duitsland

De arrestatie van Yücel was onderdeel van de grote arrestatiegolf die volgde op de mislukte staatsgreep in Turkije vorig jaar. Volgens journalistenplatform P24 zitten 166 journalisten vast in Turkije. In totaal zijn meer dan vijftigduizend mensen in afwachting van hun proces naar aanleiding van de couppoging.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.