— donderdag 6 juli 2017, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Oproep aan Turkije om oud-Europarlementariër Lagendijk toe te laten

Turkije moet schrijver en oud-Europarlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) weer toelaten, zodat hij zich bij zijn familie in Istanbul kan voegen. Die oproep doet het Europees Parlement in een resolutie die donderdag naar verwachting met grote meerderheid wordt aangenomen.

De zestigjarige Lagendijk woont al jaren in Turkije met zijn Turkse vrouw. Hij werd in september tegengehouden op het vliegveld van Istanbul na een bezoek aan Nederland.

Waarom hij werd geweigerd is onduidelijk. Mogelijk heeft dat te maken met zijn werkzaamheden voor De Kanttekening (voorheen Zaman, een Turks-Nederlandse krant die bekend staat om zijn kritiek op de Turkse regering.) of voor zijn werkzaamheden voor de Turkse universiteit waarvoor Lagendijk werkte. Die inmiddels gesloten instelling zou banden hebben met de Gülen-beweging, die volgens Turkije achter de mislukte coup van vorig jaar zou zitten. Meer bij ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Turkije Joost lagendijk Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.