— dinsdag 11 oktober 2016, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Erdogan wil Duitse komiek alsnog vervolgen

© Yasil Bulbul / AFP

Het Duitse Openbaar Minister (OM) mag dan wel hebben afgezien van vervolging van de Duitse komiek Jan Böhmermann wegens het beledigen van een bevriend staatshoofd, de Turkse premier president Recep Tayyip Erdogan is het daar niet mee eens en heeft bezwaar aangetekend. Laatste wijziging: 14 oktober 2016, 13:16

De komiek had in zijn satirisch programma op publieke zender ZDF de Turkse president Erdogan in een gedicht belachelijk gemaakt.  Böhmermann vroeg zich af of je Erdogan een geitenneuker en pedofiel mocht noemen.

Het OM in Mainz stelt in een verklaring dat niet overtuigend vaststaat dat er een strafbaar feit is gepleegd enz ag af van vervolging. Maandag kwam bij het OM het bezwaar van Erdogan binnen. De procureur-generaal in Koblenz moet nu uitsluitsel geven.

Los van deze procedure loopt er ook nog een juridische zaak die Erdogan als privépersoon aanspande tegen Böhmermann. De civiele kamer in Hamburg buigt zich daar 2 november over.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.