— vrijdag 22 januari 2021, 09:56 | 0 reacties, praat mee

Facebook vraagt experts te kijken naar schorsing Trump

© EPA / Leigh Vogel

Facebook heeft een groep van onafhankelijke experts gevraagd om een oordeel te vellen over de schorsing van Donald Trump. De profielen van de Amerikaanse oud-president werd op 7 januari geblokkeerd op Facebook en Instagram, naar aanleiding van de bestorming van het Capitool.

De onlangs opgerichte toezichthoudende raad van Facebook gaat oordelen of Trumps profielen afgesloten moeten blijven. Tot die tijd blijven de profielen hoe dan ook afgesloten. Onder de experts bevinden zich onder andere juristen, mensenrechtenactivisten, journalisten, een Nobelprijswinnaar een een voormalige premier van Denemarken.

Facebook is niet het enige platform dat de profielen van Trump schorste. Ook Twitter verwijderde het profiel van de oud-president. Naast lof oogstten de techbedrijven ook veel kritiek, dat leidde tot veel discussie over hun macht. Meer bij Trouw

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.