— maandag 18 juli 2011, 09:18 | 1 reactie, praat mee

TV Oranje wil dat minister TROS aanpakt

De directie van muziekzender TV Oranje wil van minister Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart van OCW opheldering over de gevolgen van een reeks boetes voor de TROS. De rechtbank Amsterdam heeft vrijdag het Commissariaat voor de Media (CvdM) in drie zaken over ongeoorloofde dienstbaarheid door de publieke omroep in het gelijk gesteld. Twee daarvan hadden betrekking op de TROS. Volgens de initiatiefnemers van TV Oranje is de TROS 'de absolute koploper als het gaat om oneerlijke concurrentie en marktverstoring vanuit het publieke omroepbestel'. Ondanks dat de minister vorige maand in haar medianotitie meldde dat publieke omroepen die twee keer binnen een jaar een straf opgelegd hebben gekregen, hun uitzendvergunning kunnen kwijtraken, en de recente vonnissen van de rechtbank, zou de TROS gewoon doorgaan met haar activiteiten. Zo staat er een cruisereis naar Venetië op stapel en er wordt inmiddels geadverteerd met kerstmarktreizen inclusief tv-opnamen in het Sauerland. In november staat er ook een fancruise op stapel met Van der Valk. Meer bij TV Oranje

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

1 reactie

Rob van der Hilst, 18 juli 2011, 18:30

Hallo, zou nu pas voor het eerst aangetoond zijn dat de Tros gewoon een commerciële zender is, vermomd als publieke?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.