— dinsdag 7 januari 2014, 09:10

VPRO moet stoppen met VPROTV

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft de VPRO gesommeerd te stoppen met VPRO Vrijplaats, VPROTV en met Smaakmakers op VPRO.nl. Zo blijkt uit de toespraak van de algemeen directeur van de VPRO Lennart van der Meulen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de VPRO. Volgens de NPO zou er sprake zijn van 'ongecoördineerd media-aanbod'. "een nieuwe bureaucratische term die de NPO in gelegenheid moet stellen om ons tot de laatste quote te betuttelen en te bestieren. Vrijheid van meningsuiting lijkt in dit bestel alleen te bestaan na toestemming van de NPO," aldus Van der Meulen, die aangeeft liever tegen de stroom in te varen dan op de golven mee te deinen. "voor je het weet past iedereen dezelfde jas, lopen we allemaal in dezelfde rij, staan alle neuzen dezelfde kant op en is de middelmaat de maat der dingen. Wij zijn het aan onze stand verplicht ons tegen die trend te keren."

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.