— vrijdag 26 augustus 2022, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Trouw start politieke podcast ‘Haags Halfuurtje’

© Trouw

Met de start van het nieuwe politieke seizoen introduceert de politieke redactie van dagblad Trouw een nieuwe podcastserie: het 'Haags Halfuurtje'. Laatste wijziging: 26 augustus 2022, 08:43

De presentatie is in handen van politiek redacteur Christoph Schmidt, die eenmaal per week ‘de schijnwerper op het Haagse schimmenspel zet’. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen.

Met wisselende gasten - waaonder Haagse redacteuren van Trouw - bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen. En dat in een half uurtje, zo laat de redactie van Trouw weten.

De eerste twee afleveringen van de podcast, die vrijdag zijn gepubliceerd, staan in het teken van D66-politica Sigrid Kaag. Wilma Kieskamp, politiek redacteur en Kaag-biograaf is te gast in de eerste twee afleveringen. Kieskamp vertelt over Kaags jonge jaren tot aan haar grote onderhandeling met president Assad in 2013 als VN-gezant. De podcast is te beluisteren via de gangbare podcastkanalen. Meer bij Trouw.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.