— woensdag 13 mei 2015, 15:15 | 0 reacties, praat mee

Adjuncten Persgroep coach bij ‘Wegener’

Gerbert van Loenen, voormalig adjunct-hoofdredacteur van Trouw, is tijdelijk als coach aan de slag gegaan bij de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en Tubantia. Pieter Klok, adjunct bij de Volkskrant, ging hem voor bij de Gelderlander.

De coaches gaan de redacties begeleiden bij het vernieuwen van de regionale titels na de overname door De Persgroep. “Er komen er nog een paar bij”, zegt directeur journalistiek AD/Regio Erik van Gruijthuijsen, die tijdelijk de klus van coach op zich neemt bij de Stentor. Ook topman Jaak Smeets vervult het coach-schap.

Van Gruijthuijsen: “De coaches lopen eer paar dagen per week op de redactie rond. Wonen vergaderingen bij en houden één op één gesprekken. Voorop staat het nadenken over de nieuwe krant, het kiezen van invalshoeken en het opzetten van het in/uitsysteem van De Persgroep.”

Klok: ‘Bij de Volkskrant hebben we deze transitie vijf jaar geleden meegemaakt. Ik breng mijn ervaringen over op de werkvloer van de Gelderlander.’

Van Loenen sluit zich daarbij aan. ‘Het succes van de kranten van De Persgroep is gestoeld op enkele principes. Bij Trouw heb ik die transitie destijds als pittig en fascinerend ervaren. Deze week heb ik de journalisten bij de PZC begeleid. Volgende week ben ik bij Tubantia.’

Van Gruijthuijsen kan niet zeggen hoe lang de coaches blijven. ‘Er staat geen tijd voor. Dat hangt af van de vorderingen die gemaakt worden en de behoefte van de redacties.’

Pieter Klok is sinds 2010 adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. Daarvoor maakte hij deel uit van de economie-redactie.
Gerbert van Loenen vertrok vorig jaar bij Trouw na een conflict. Hij was sinds 2006 adjunct-hoofdredacteur.

Volgens Van Gruijthuijsen staat de komst van de twee coaches los van de zoektocht naar nieuwe hoofdredacteuren bij De Gelderlander, BN De Stem en het Brabants Dagblad. Klok zegt dat hij geen enkele ambitie heeft om hoofdredacteur te worden bij een regionale krant.

Van Loenen sluit zich daarbij aan. ‘De Persgroep heeft mij voor deze klus ingehuurd. Ik heb het uitstekend naar mijn zin als freelancer.’

Tekst: Bart Ebisch

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.