training eu starters

— donderdag 20 april 2023, 11:12 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Rudy Bouma benoemd tot nieuwe VS-correspondent en Stijn Bronzwaer verdiept zich in AI

Rudy Bouma wordt de nieuwe correspondent van de NOS in Washington. - © Truus van Gog

Rudy Bouma vertrekt naar de VS om aan de slag te gaan als correspondent voor de NOS en Ezra Eeman start per 1 juni met de nieuwe functie 'Directeur Strategie'. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 1 mei 2023, 09:52

NH Media heeft er versterking bij. Tariq Kasem gaat zich op de redactie met name focussen op internationale stukken. ‘Ik mag zoveel als ik maar kan, pitchen over de multiculturele verhalen die we op NH Media nog weinig voorbij zien komen. Maar ik zal ook inspirerende verhalen schrijven die niets met het geloof of de etniciteit te maken hebben’, laat Kasem aan Villamedia weten. Aanstaande zaterdag komt zijn eerste zelfstandige productie online.

Stijn Bronzwaer, techjournalist van NRC, gaat zich de komende tijd op de economieredactie van NRC bezighouden met verslaggeving over artificiële intelligentie en alle nieuwe bedrijven die hieruit voortkomen, laat hij weten op Twitter.

  Een behoorlijke verhuizing: Rudy Bouma is benoemd tot nieuwe VS-correspondent van de NOS. Sinds 2000 is Bouma in dienst bij Nieuwsuur, waar hij regelmatig verslag deed van revoluties, rampen en terreuraanslagen. Per 1 augustus volgt hij collega Lucas Waagmeester op. Waagmeester verruilde afgelopen maart Washington DC in voor Hilversum en de post van adjunct-hoofdredacteur Nieuws. 

  Charelle Akihary begint op 1 mei als de nieuwe Directeur Publiek & Marketing bij de NPO. Ezra Eeman start per 1 juni als Directeur Strategie, een nieuwe functie binnen NPO. Volgens Frederieke leeflang, voorzitter van de NPO, is het in onze digitaliserende samenleving van belang om in te zetten op strategie en innovatie. ‘Ik kijk er erg naar uit om dat vraagstuk samen met collega’s van NPO en de omroepen vast te pakken en te bouwen aan een wendbare en toekomstgerichte publieke omroep’, aldus Eeman bij Spreekbuis.

  Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

  Tip de redactie

  Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

  Praat mee

  Colofon

  Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

  Uitgever

  Dolf Rogmans

  Postadres

  Villamedia Uitgeverij BV
  Postbus 75997
  1070 AZ Amsterdam

  Bezoekadres

  Johannes Vermeerstraat 22
  1071 DR Amsterdam

  Factuurgegevens

  Villamedia Uitgeverij BV
  Johannes Vermeerstraat 22
  1071 DR Amsterdam

  Contact

  redactie@villamedia.nl

  Redactie (tips?)

  Chris Helt, hoofdredacteur

  Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

  Linda Nab, redacteur

  Lars Pasveer, redacteur

  Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

  Rutger de Quay, redacteur

  Nick Kivits, redacteur

  Sales

  Sofia van Wijk

  Emiel Smit

  Loes Smit

  Webbeheer

  Marc Willemsen

  Vacatures & advertenties

  vacatures@villamedia.nl

  Bereik

  Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

  Rechten

  Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.