word studentlid

— donderdag 20 april 2023, 11:12 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Rudy Bouma benoemd tot nieuwe VS-correspondent en Stijn Bronzwaer verdiept zich in AI

Transfer Thursday: Rudy Bouma benoemd tot nieuwe VS-correspondent en Stijn Bronzwaer verdiept zich in AI
Rudy Bouma wordt de nieuwe correspondent van de NOS in Washington. - © Truus van Gog

Rudy Bouma vertrekt naar de VS om aan de slag te gaan als correspondent voor de NOS en Ezra Eeman start per 1 juni met de nieuwe functie 'Directeur Strategie'. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 1 mei 2023, 09:52

NH Media heeft er versterking bij. Tariq Kasem gaat zich op de redactie met name focussen op internationale stukken. ‘Ik mag zoveel als ik maar kan, pitchen over de multiculturele verhalen die we op NH Media nog weinig voorbij zien komen. Maar ik zal ook inspirerende verhalen schrijven die niets met het geloof of de etniciteit te maken hebben’, laat Kasem aan Villamedia weten. Aanstaande zaterdag komt zijn eerste zelfstandige productie online.

Stijn Bronzwaer, techjournalist van NRC, gaat zich de komende tijd op de economieredactie van NRC bezighouden met verslaggeving over artificiële intelligentie en alle nieuwe bedrijven die hieruit voortkomen, laat hij weten op Twitter.

    Een behoorlijke verhuizing: Rudy Bouma is benoemd tot nieuwe VS-correspondent van de NOS. Sinds 2000 is Bouma in dienst bij Nieuwsuur, waar hij regelmatig verslag deed van revoluties, rampen en terreuraanslagen. Per 1 augustus volgt hij collega Lucas Waagmeester op. Waagmeester verruilde afgelopen maart Washington DC in voor Hilversum en de post van adjunct-hoofdredacteur Nieuws. 

    Charelle Akihary begint op 1 mei als de nieuwe Directeur Publiek & Marketing bij de NPO. Ezra Eeman start per 1 juni als Directeur Strategie, een nieuwe functie binnen NPO. Volgens Frederieke leeflang, voorzitter van de NPO, is het in onze digitaliserende samenleving van belang om in te zetten op strategie en innovatie. ‘Ik kijk er erg naar uit om dat vraagstuk samen met collega’s van NPO en de omroepen vast te pakken en te bouwen aan een wendbare en toekomstgerichte publieke omroep’, aldus Eeman bij Spreekbuis.

    Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

    Tip de redactie

    Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

    Praat mee

    Colofon

    Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

    Uitgever

    Dolf Rogmans

    Postadres

    Villamedia Uitgeverij BV
    Postbus 75997
    1070 AZ Amsterdam

    Bezoekadres

    Johannes Vermeerstraat 22
    1071 DR Amsterdam

    Factuurgegevens

    Villamedia Uitgeverij BV
    Johannes Vermeerstraat 22
    1071 DR Amsterdam

    Contact

    redactie@villamedia.nl

    Redactie (tips?)

    Chris Helt, hoofdredacteur

    Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

    Linda Nab, redacteur

    Lars Pasveer, redacteur

    Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

    Rutger de Quay, redacteur

    Sales

    Sofia van Wijk

    Emiel Smit

    Teddy van der Laan

    Webbeheer

    Marc Willemsen

    Vacatures & advertenties

    vacatures@villamedia.nl

    Bereik

    Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

    Rechten

    Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.