— donderdag 5 mei 2022, 13:06 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Paul Witteman stopt, Marieke Kuypers aan de slag voor Pointer

Paul Witteman stopt na acht jaar met Podium Witteman en Ron Vergouwen gaat aan de slag voor New Business Radio. Dat en meer in deze Transfer Thursday, de wekelijkse rubriek waarin we nieuwe uitdagingen en stopgezette carrières van onze collega's verzamelen. Laatste wijziging: 6 mei 2022, 08:41

Het zal stil worden in veel Nederlandse huiskamers op zondagmiddag. Paul Witteman stopt namelijk met Podium Witteman en laat daarmee ook de klassieke muziek verstommen, waarmee hij acht jaar lang in zijn programma een breed kijkerspubliek vermaakte.

‘Ik heb besloten te stoppen omdat het er een goed moment voor is aan het einde van het seizoen en je niet te lang door moet gaan’, aldus Witteman. Grote kans trouwens dat de muziek weer aan wordt gezet, de omroep NTR is met de NPO in gesprek over een mogelijke opvolger.

Marieke Kuypers wordt de nieuwe presentator van het KRO-NCRV-programma Pointer. De 27-jarige Kuyers verdiende haar sporen op het vooral bij jongeren zeer populaire medium TikTok. Wat zij met onderzoeksjournalistiek te maken heeft, vraagt u zich af? Nou, Kuypers is factchecker op TikTok en dus met de materie van toetsen en testen bekend.

‘Ik kijk ernaar uit om onderdeel uit te maken van de redactie van Pointer en samen te zoeken naar mis- en desinformatie die online verspreid wordt. In mijn video’s op TikTok strijd ik daartegen en ik heb in KRO-NCRV’s Pointer een goede match gevonden.’

Lois van der Laan is sinds deze week het nieuwe hoofd van de Nederlandse tak van het Google-communicatieteam. Daarvoor werkte ze onder andere voor Twitter en Uber.

Een beetje podcastliefhebber weet wat Vriend van de Show is en wat ze doen. Het is de thuisbasis van onder andere Man man man de podcast en de Knorrepodcast. En nu hebben ze ook Marissa van Loon aan boord gehaald als head product.

‘Heel leuk, want ik ben daarmee ook onderdeel geworden van het managementteam, bestaande uit Gijs Wilbrink, Karel Zegers en mijzelf. Een triumviraat, ja’, zegt Van Loon op LinkedIn

Nelleke Arnout is vanaf juli werkzaam bij Omroep Brabant. Arnout, nu nog in dienst van Omroep Gelderland, gaat bij Omroep Brabant aan de slag als project producer en op de social afdeling.

Ron Vergouwen gaat vanaf 6 mei een nieuw wekelijks zakelijk radioprogramma onder de naam Met de kennis van nu maken. De freelance programmamaker en mediakenner zal te horen zijn op New Business Radio, maar blijft natuurlijk ook verbonden aan NPO Radio 1.

Bart van de Laak is de nieuwe hoofdredacteur van Assurantie Magazine (AM) geworden. Hij volgt Theo van Vugt op, die vorige maand bij het medium vertrok. Van de Laak werkt sinds 2018 bij AM.

 

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.