training eu starters

— donderdag 7 september 2023, 13:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Bram Mullink nieuwe hoofdredacteur voor Quest en Doron Sajet verruilt Schiphol voor Schiphol

Bram Mullink stapt over van BNR naar Quest.

Populair-wetenschappelijke titel Quest heeft per oktober weer een vaste hoofdredacteur, Bram Mullink. NH-verslaggever Doron Sajet wordt woordvoerder bij Schiphol en Christiaan Bruil, vers van de opleiding, gaat aan de slag bij de NOS. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 21 september 2023, 13:50

Bram Mullink is per 1 oktober aanstaande de nieuwe hoofdredacteur van Quest. Hij stapt over van nieuwszender BNR, waar hij adjunct-hoofdredacteur BNR Nieuwsradio en Podcasts was. Maartje de Gruyter, die de afgelopen tijd interim-hoofdredacteur was (na opmerkelijk drama bij de titel, waardoor de toenmalige hoofdredacteur opstapte) blijft onderdeel uitmaken van de redactie, als adjunct-hoofdredacteur.

Mullink was eerder redacteur en verslaggever bij AVROTROS, RTL en bij AT5, waar hij zijn loopbaan begon. Mullink: “Ik heb enorm veel zin om bij Quest aan de slag te gaan, een merk dat al twintig jaar laat zien op een fantastisch leuke manier kennis en wetenschap weet over te brengen - iets dat in deze tijd van groot belang is.”

Doron Sajet vertrekt na ruim 22 bij regionale omroep NH, waar hij ruim 15 jaar senior-verslaggever was met specialisatie luchtvaart en Schiphol. Hij blijft met het hoofd in de wolken, want hij wordt per 1 oktober aanstaande senior woordvoerder bij datzelfde Schiphol. “Mijn expertises worden: operationele zaken, security & veiligheid, en crisis. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan”, schrijft hij op LinkedIn.

Kersvers afgestudeerd bij Fontys is Christiaan Bruil begonnen bij de NOS, meldt hij op Twitter/X. Op LinkedIn vult Bruil aan: “Per september ga ik op de NOS-nieuwsvloer in Hilversum bij Bureau Regio aan de slag. Als Uitwisselaar & Onliner ben ik verantwoordelijk voor het uitwisselen van content voor de regiojournaals van de NOS. Daarnaast schrijf ik verhalen uit de regio’s voor het landelijke publiek.”

Een tijdelijke transfer: Tim van der Weerden presenteert samen met Dennis Ewald de middagshow op regionale zender L1. “De leukste vakantiebaan”, aldus Van der Weerden op LinkedIn.

 

Mart Grol is begonnen als presentator bij radiozenders JOE en QMusic (DPG Media). Hij blijft dat doen naast werk voor onder meer Hart van Nederland. “Heerlijk om weer radio te maken”, stelt Grol op LinkedIn.

Huub Nelis is toegetreden tot het bestuur van #UseTheNews. #UseTheNews Nederland is een stichting die nieuwswijsheid onder jongeren bevordert en nieuwsmedia bewust maakt dat ze effectiever moeten aansluiten op de belevingswereld van jongeren. De centrale vraag daarbij is steeds met welke vorm en inhoud we jongeren kunnen bereiken met het nieuws.

Rowan Geleijnse is deze week begonnen als hoofdredacteur bij nieuws- en entertainmentsite Nieuwnieuws, meldt hij via Twitter/X.

Arjan Snijders is deze maand begonnen als eindredacteur radio bij Omroep Gelderland. Hij zal binnen die functie radiomakers aansturen en nieuwe plannen ontwikkelen. “Het gaat in de landelijke media niet zo snel over de regionale omroep en daardoor vergeten we wel eens wat een goede dingen daar worden gemaakt. Hoe eervol dat ik Radio Gelderland nog wat meer op de radar mag brengen bij steeds grotere groepen luisteraars”, aldus Snijders over de nieuwe functie.

Manon van der Knaap-Hartig (projectmanager bij DPG Entertainment) treedt toe tot het bestuur van Vrouw & Media, het netwerk voor vrouwen in de journalistiek. Dat meldt de stichting op LinkedIn.

Lotfi El Hamidi meldt op Twitter/X dat hij met ingang van september chef Opinie bij dagblad NRC is geworden.

Saskia Nelissen is vanaf nu het vaste gezicht van Brabants Nieuws en Brabant Vandaag bij de regionale Omroep Brabant. Nelissen presenteert die programma’s samen met collega Sven de Laet. Ze is daarnaast eindredacteur bij de actualiteitenprogramma’s, meldt ze op LinkedIn.

 

Sinds deze maand is journalist en fotograaf/videomaker Wesley van Bree fulltime aan het werk voor streekomroep DTV Nieuws. Gezien de tijdsinvestering zet Van Bree zijn freelance-activiteiten op een laag pitje, meldt hij op LinkedIn.

Axel Veldhuijzen meldt via Twitter/X zijn laatste dag als nieuwschef AD Haagsche Courant. Veldhuijzen vertrekt naar de AD-redactie in Rotterdam.  Hij houdt het bij een welgemeend adieu!

Politiek verslaggever Heiko Strietman verlaat Omroep Zeeland en vertrekt ook uit de journalistiek. Hij wordt communicatieadviseur bij de Provincie Zeeland, voor lid Gedeputeerde Staten Wilfried Nielen (BBB).

Docent Theo Dersjant heeft na 23 jaar de deur definitief achter zich dichtgetrokken bij Fontys Journalistiek. Dat meldde hij vorige week op LinkedIn. “Dat stemt enerzijds weemoedig (leuke dingen gedaan), anderzijds is het ook wel mooi zo”, aldus Dersjant. Hij stelt niet wakker te liggen van het feit dat niemand vanuit de opleiding dat moment heeft gemarkeerd. “Vermoedelijk speelt een rol dat ik me de laatste jaren nogal scherp heb uitgelaten over een onderwijsvernieuwing”, denkt Dersjant.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl en vermeld in het onderwerp ergens ‘Transfer’

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.