— donderdag 21 september 2023, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: onderzoeken hoe je Gen Z strikt, een nieuwe woordvoerder voor de NSP en Arno Otto weg bij Talpa Network

ANP

Mediahuis gaat onderzoeken wat de Z-generatie nu precies van de journalistiek verwacht, RTV Noord-verslaggever Mario Miskovic wil wat nieuws, maar blijft in de regio en John Volkers is de nieuwe voorzitter voor de Nederlandse Sport Pers. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 21 september 2023, 13:59

Sophie van Oostvoorn, nu lezersdeskredacteur bij NRC, gaat met ingang van oktober werken aan een nieuw project bij uitgever Mediahuis NV. Dat schrijft ze op LinkedIn. Doel van project C-Thru is om uit te vogelen hoe media Gen Z-jongeren (pak ‘em beet geboren tussen 1995-2012) “aan nieuws en journalistiek verslingerd krijgen en om een goedwerkend verdienmodel te vinden”, aldus Van Oostvoorn.

Ook Peter Vandermeersch (directeur Mediahuis Ireland) en Koos Boot (directeur Mediahuis Noord) zijn bij het project betrokken.

Verslaggever RTV Noord Mario Miskovic stapt per november over naar de redactie van het Dagblad van het Noorden, om daar volgens eigen zeggen “nieuwe avonturen in de Groninger journalistiek” te gaan beleven. “Na tien jaar bij de omroep is het voor mij tijd voor iets nieuws. Een andere omgeving met nieuwe prikkels en uitdagingen. En die heb ik gevonden. Ik ruil mijn camera in voor de pen.”

In een lange post op LinkedIn dankt Miskovic RTV Noord voor alle kansen die hem zijn gegund. “Het was vanaf dag één een warm bad”, stelt hij.

Per 1 oktober vertrekt Arno Otto bij Talpa Network, waar hij de digitale transformatie van het bedrijf begeleidde. Die is volgens Otto nu afgerond. In een interview met vaktittel Adformatie zegt hij “De afdelingen Tech & Digital hebben een enorme veranderkracht laten zien. Mission accomplished. De aankomende tijd ga ik in alle rust kijken óf en hoe ik betrokken blijf bij diverse initiatieven.”

Kaj van Noord is per 18 september begonnen op de redactie van het NOS Jeugdjournaal. Van Noord werkte hiervoor bij Talpa, maar liep eerder ook stage bij de NOS, schrijft hij op LinkedIn. “De plek waar ik als stagiair binnenliep en nu met een flinke dosis extra ervaring terugkom.”

Vlaamse collega en VRT-Ruslandcorrespondent Jan Balliauw is in zijn geboorteplaats Beveren benoemd tot ererburger. Balliauw noemt de erkenning een grote persoonlijke eer.

William van Houte is deze zomer overgestapt van de redactie van WNL naar die van Talpa Network. Van Houte doet eindredactie voor GoedNieuws Vandaag en de ochtendeditie van Hart van Nederland (beiden SBS6), meldt hij op LinkedIn.

Annet Schut gaat per november aan de slag bij de NOS als nieuwslezer en online redacteur. Schut meldt op LinkedIn dat ze vanwege de nieuwe baan Bureau Regio verlaat. Dat is de zogeheten schakelredactie tussen de landelijke NOS en de dertien nieuwsredacties van de regionale omroepen.

Freelance-journalist en oud-verslaggever bij de Volkskrant John Volkers is voor de periode van één jaar benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Sport Pers, meldt hij op Twitter/X. Een opvolger wordt volgend jaar zomer gezocht.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.