— donderdag 12 oktober 2023, 11:45 | 0 reacties, praat mee

Gerri Eickhof voegt zich bij Rondje Binnenhof, Martin Sommer nieuwe columnist van EW

© NOS

Gerri Eickhof wordt 'buitenstaander' in de YouTube-serie 'Rondje Binnenhof' van de NOS. En Martin Sommer zei de Volkskrant vaarwel maar vertrekt niet uit de journalistiek: bij EW is Sommer begonnen als columnist. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 13 oktober 2023, 09:12

Nicky Toet is de nieuwe presentator van het televisieprogramma Taarten van Abel, meldt Toet op Instagram. ‘Een van de beste kinderprogramma’s van de afgelopen 20 jaar. Ik mag nu de deegroller overnemen van Siemon (Abel), die het 20 jaar lang geweldig heeft gepresenteerd. Ik denk dat ik hele grote schoenen te vullen heb nu hij is gestopt. Dat komt goed uit, want ik heb maat 48 en gelukkig heb ik zijn zegen.

Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht wordt de YouTube-serie ‘Rondje Binnenhof’ van de NOS ook weer tot leven gewekt. Dat leverde alleen eén probleempje op: Herman van der Zandt vertrok onlangs naar de KRO-NCRV om daar vanaf 2025 ‘De Slimste’ te presenteren. En wie zou zijn rol - van ‘relatieve buitenstaander’, zoals de NOS het noemt - opvolgen? Journaalverslaggever Gerri Eickhof is binnenkort ook te zien op YouTube. ‘Wij denken dat Gerri, met zijn sterke persoonlijkheid en scherpe observaties veel kan bijdragen, nu hij deze verkiezingscampagne eens van dichtbij kan volgen’, zeggen Marleen de Rooy en Xander van der Wulp, de vaste gezichten van de YouTube-serie.

Julyan Kuijer stopt bij Argus Productions, waar hij videoredacteur was voor het AD. Kuijer blijft wel binnen het AD: hij is begonnen als online samensteller bij het AD Rotterdams Dagblad, schrijft Kuijer.

Deze zomer nam Martin Sommer afscheid van de Volkskrant, de krant waar hij vanaf 1987 in verschillende posities voor werkte. Maar Sommer (67) stopt, ondanks z’n pensioengerechtigde leeftijd, niet met het schrijven van columns. Hij zal het schrijven voortzetten in EW, maakt het weekblad bekend. Arendo Joustra, hoofdredacteur EW: ‘We zijn erg blij dat Sommer voor ons gaat schrijven. Zijn observaties van de politieke cultuur zijn scherp, hij is erudiet, weet waaraan het schort bij de overheid, kijkt over de grens en hanteert net zo makkelijk een historisch perspectief.’ Achteraf bezien zat het er wel aan te komen: in juli van dit jaar gaf Sommer al een groot interview aan EW.

Nadia Moussaid keert terug met haar talkshow, zij het in een andere vorm. ‘Nadia’ was dit jaar enige tijd te zien in het 19:00-tijdslot op NPO 1, met kwakkelende kijkcijfers. Het programma is vanaf 22 oktober elke zondag te zien om 21:50 uur op NPO 3. ‘Nadia Moussaid keert terug in een bruisende studio en bespreekt hedendaagse onderwerpen met spraakmakende gasten afkomstig uit alle hoeken van de samenleving. Iedere aflevering gaan ervaringsdeskundigen met elkaar én het publiek het gesprek aan over zaken die hen bezighouden. Online gaat het gesprek verder’, meldt de VPRO.

Cyrine Beune gaat aan de slag bij Follow the Money. ‘Vanaf 1 november voeg ik me bij de woo-desk van Follow the Money! Dat houdt in: overheidsdocumenten boven tafel krijgen’, schrijft ze.

Bij NRC is Felix Voogt begonnen als datajournalist. Daarmee neemt hij afscheid bij onderzoeksplatform Investico.

Deze week nam Peer Ulijn na 26 jaar afscheid van de NOS als verslaggever. Het laatste item van Ulijn ging over de expositie over de middeleeuwen die deze week wordt geopend in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Na het item prees Journaalpresentator Rob Trip Ulijn voor zijn ‘unieke stijl en zijn eigen taalgebruik’.

Tot slot neemt Diane Beijer afscheid van de NVJ als medewerker ledenadministratie. Vanaf 1 januari 2024 is Beijer de nieuwe uitgever van GeenStijl.

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.