banner festival 23

— donderdag 19 mei 2022, 16:50 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Chantal Blommers vertrekt bij het AD

ANP

Chantal Blommers stopt na 12,5 jaar bij het AD, om als freelancer en tekstschrijver door te gaan en Joris Roes is de nieuwe hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad. Laatste wijziging: 19 mei 2022, 17:00

Afgelopen vrijdag maakten we al bekend dat Kees de Kort na twintig jaar stopt als economie-commentator bij BNR Nieuwsradio. Hij was op vrijdag 13 mei voor het laatst te horen in BNR Zakendoen. De econoom was sinds de jaren 90 dagelijks te horen op de zender. Hij stopt omdat hij toe is aan een ander dagritme.

Tomás Dodds maakt de overstap van de UvA naar de universiteit Leiden waar hij Assistent Professor in Journalism & New Media zal worden.

Joris Roes volgt John van den Oetelaar op als hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad. “Brabant is prachtig, maar Zuidoost-Brabant is uitzonderlijk met haar steden, met De Peel, de Kempen en schilderachtige dorpen. Het is een van de belangrijkste sport- en economische centra van Nederland. Geweldig om daar te mogen werken”, zegt Roes in een persbericht.

Nina Rijnierse is de nieuwe coördinator kennisdeling bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Voorheen was ze freelance journalist en werkte ze voor de stichting verhalende journalistiek.

Chantal Blommers vertrekt na 12,5 jaar bij het AD. Ze gaat nu haar droom achterna van freelance journalist en tekstschrijver. “Na jaren dromen en plannen, ga ik ervoor. Mijn doel: vrijheid! Werken waar en wanneer ik wil, aan verhalen die mij (en hopelijk ook jou!) inspireren”, schrijft ze op LinkedIn.

 

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.