— donderdag 26 januari 2023, 12:25 | 0 reacties, praat mee

José de Bruin voelt zich als Andries Noppert en Niels van Steijn gaat de misdaad verslaan in Amsterdam

José de Bruin voelt zich na wat bijzondere invalbeurten als doelman Andries Noppert en Niels van Steijn gaat aan de slag als misdaadverslaggever bij de Amsterdamse nieuwszender AT5. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 27 januari 2023, 12:28

Soms voelt radio-dj van Q-music José de Bruin zich als Andries Noppert; de nuchtere goalie uit Heerenveen die onverwacht eerste doelman werd van het Nederlands elftal tijdens het WK in Qatar. ‘Ineens mag je belangrijke wedstrijden spelen’, schrijft De Bruin op LinkedIn. ‘Het blijft bijzonder om tijdens office hours van een van de grootste radiozenders van Nederland, het nieuws te lezen.’ De Bruin hoopt op meer Noppert-momentjes in 2023.

Niels van Steijn heeft afgelopen week zijn laatste klussen als regioverslaggever bij NH Nieuws afgerond. Na drie jaar verlaat hij de omroep en begint hij als misdaadverslaggever bij de Amsterdamse nieuwszender AT5.

Casper Wolfert is deze week begonnen als Product Owner bij De Correspondent. ‘Ik ga de verschillende teams helpen om hun wensen en behoeften te concretiseren zodat het development-team kan verder bouwen aan de site en app.’ Wolfert schrijft op Twitter dat hij veel zin heeft om zijn interesse in innovatie en journalistiek te combineren.

Wat gaat Herman Stam de ‘chitchatjes’ met Telegraaf-collega Martin Visser missen, tijdens het maken van hun podcast. De laatste aflevering Kwestie van Centen staat online en vanaf 1 februari gaat Stam voor zichzelf beginnen in Den Haag ‘met vrienden van &FLUENCE’. 

Christjan Knijff meldt ‘ongegeneerd’ zijn eigen pitch aan Villamedia. Sinds deze maand is Knijff begonnen als manager van Regiogroei, het innovatiecentrum van tien Regionale Publieke Omroepen. Eerder werkte hij onder andere als chef digitaal bij Het Parool en was hij hoofd online communicatieadvies bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanuit Villamedia een ongegeneerde toi-toi-toi!

‘Nieuwe baan!’, schrijft Madelief van Dongen enthousiast op LinkedIn. Afgelopen week is ze in dienst getreden als journalist voor Het Parool. ‘Ik heb vreselijk veel zin om me onder te dompelen in de journalistiek en verhalen te gaan schrijven over en in de stad waar ik me zo thuis voel: Amsterdam.’

Tijdens zijn huwelijksreis in Mexico brengt Jeroen Mirck ons op de hoogte van zijn kersverse transfer: ‘Ik ben dol op de journalistiek maar hou ook enorm van politiek en communicatie’, schrijft hij op LinkedIn. Mirck besluit daarom te stoppen als hoofdredacteur van Expovisie en Conference Matters om in februari te beginnen als politiek-bestuurlijk communicatieadviseur bij gemeente Beverwijk. 

Deze week vierde Mai Verbij feest, want ze tekende haar nieuwe contract bij BNNVARA. ‘Ik mag radio en tv-programma’s maken, waar ik vanaf januari al mee bezig ben. Super dankbaar voor de kansen die ik krijg en vooral heel veel zin in de nieuwe uitdagingen.’


Dezelfde werkgever, een nieuwe portefeuille: Trouw-verslaggever Stefan Keukenkamp gaat zich samen met collega Isabel Baneke bezighouden met de portefeuille Recht en Veiligheid. ‘Ik richt mij onder meer op (georganiseerde) misdaad, milieucriminaliteit en defensie’, schrijft hij op LinkedIn.

Opluchting, voelde Maurice Geluk toen hij hoorde dat zijn werkgever drie tijdelijke contracten niet liet uitmonden in een vast contract. ‘Heeft, vermoed ik, veel te maken met mijn al eerder gemaakte beslissing dat mijn tijd in de (schrijvende) journalistiek zou gaan eindigen’, schrijft hij. Na bijna 10 jaar, merendeels als freelancer, wil de journalist nieuwe energie- en inspiratiebron aanboren. Maar wat, waar, met wie? Dat blijft nog even de vraag.

Nieuwe baan? Of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek en media? Tip Villamedia via o.v.v. ‘Transfer’.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.