— donderdag 1 september 2022, 12:45 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Nikki Herr stapt over naar SBS en Roelof Hemmen vaste tafelgast bij Eva Jinek

© Roos Koole/ANP

Het is september dus de meeste vakanties zijn nu echt voorbij. Na een – overigens slechts relatief – rustige zomer begint de journalistiek weer volop te draaien, en dat is ook te merken aan deze Transfer Thursday, die overloopt van op-de-valreep-transfers. Er zijn stapels wisselingen bij omroepen, tijdschriften, kranten en online redacties. Laatste wijziging: 2 september 2022, 08:39

Oud-Tweede Kamerlid Zihni Özdil gaat voor de website van EW, voorheen Elsevier Weekblad een videoserie maken onder de noemer ‘EW Zihnigasten’, waarin hij ‘in gaat gesprek met politici, journalisten, schrijvers, kunstenaars en andere Nederlanders die een belangrijke of vernieuwende rol spelen in het publieke debat’. BBB-Kamerlid Caroline van der Plas bijt het spits af in de eerste aflevering.

Bij NRC neemt Stéphane Alonso afscheid van de Haagse redactie. Per vandaag, 1 september, start Alonso ‘officieel’ als chef van de buitenlandredactie van de krant.

VDS Publishers, uitgever van onder andere TopGear en JFK, laat weten dat Ruben Baeten per 1 september 2022 is benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van TopGear Magazine.

‘Dag 1 van het nieuwe schooljaar’
Na zeven jaar neemt Ruben Eg afscheid bij De Telegraaf en begint Eg als eindredacteur van de onderzoeksredactie bij BNR Nieuwsradio. ‘De grote vakantie zit er op. Dag 1 van het nieuwe schooljaar’, schrijft hij.

In de zomer was William van Houte tijdelijk eindredacteur van het NPO Radio 1-programma ‘In de kantine’ van Omroep WNL. ‘Nu dit leuke uitstapje achter de rug is, weer aan de slag voor een nieuw seizoen Goedemorgen Nederland. Vanaf 5 september om 7:10 uur iedere werkdag te zien op NPO1. Zin in!’, schrijft hij.

‘Even een kléin sentimenteel verhaaltje’, zo begint Mirthe Westrik. ‘Onlangs ben ik, na 4,5 jaar, gestopt met werken bij Scholieren.com, de plek waar ik ontdekte dat het me leuk leek om iets in de journalistiek te gaan doen. Het waren 4,5 heel leuke jaren met heel veel mogen maken, oefenen, leren, bedenken, groeien, en vooral heel veel gezelligheid en plezier.’ Per 1 september wordt ze redacteur bij De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO), die binnenkort weer van start gaat op NPO 1.

Robbert de Witt treedt per 1 september toe tot de hoofdredactie van EW, voorheen Elsevier Weekblad, als adjunct-hoofdredacteur. ‘Zeer trots en zeer veel zin in. Met een hink-stap-sprong in de voetsporen van Rene van Rijckevorsel bovendien. Niet mis.’

Duurzaamheid
Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère blijft voor nog tenminste twee jaar verbonden aan omroep KRO-NCRV, zo meldt de omroep aan het AD. ‘Ik verheug me enorm op de samenwerking met KRO-NCRV en voel mij sterk verbonden met de maatschappelijke thema’s waar de omroep voor staat. Ik wil nog veel meer programma’s maken over duurzaamheid en hoe we de wereld van morgen eerlijker kunnen maken’, zegt Gimbrère tegen het dagblad. Ze werkt sinds 2020 voor KRO-NCRV en presenteert het tv-programma Pointer en is daarnaast de stem van de nieuwe campagne van KRO-NCRV die gisteren van start is gegaan.

De transfer van Tom Kreling van De Volkskrant naar NRC is nu compleet: ‘Laptop en toegangspasje van De Volkskrant ingeleverd’, schrijft Kreling op Twitter.

Noa Vahle, de dochter van tv-presentator Linda de Nol wordt presentator bij streamingsdienst Viaplay. Ze gaat samen met Anne-Greet Haars de Tulp de hockeyuitzendingen presenteren en nemen samen de goofdklasse heren- en hoofdklasse dameshockey voor hun rekening, meldt het AD. ‘Het is prachtig dat Viaplay mij de gelegenheid biedt om meters te maken als presentatrice van het hockey. Een mooie kans om me verder te ontwikkelen’, zegt Vahle tegen de krant.

Voor de NTR maakt Karim Amghar een vijfdelige serie overe artikel 23 en religie in het onderwijs. De centrale vragen: Waar draagt religie in het onderwijs aan bij? Waarom hebben we dit? Moet alles openbaar? Of moeten we het zo houden? Wat is het beste systeem voor gelijke kansen? Heb jij ideeën, gedachten of een mening hierover? Let me (respectvol) know in de comments’, schrijft hij op LinkedIn.

Na meer dan vijftien jaar neemt Olaf van Miltenburg afscheid bij technologiewebsite Tweakers.net. ‘Begin 2007 waren ik en Dimitri Reijerman de eerste twee redacteuren in vaste dienst bij Tweakers die op kantoor kwamen werken’, blikt Van Miltenburg terug. ‘Per 1 september start ik als planningsredacteur bij Wageningen University & Research. In die hoedanigheid help ik bij het coördineren van de content rond de vijf belangrijke thema’s van WUR: Klimaatverandering, Biodiversiteit, De wereld voeden, Circulaire economie en Gezonde voeding & gezond.’

Presentator Daphne Bunskoek keert na veertien jaar weer terug naar entertainmentprogramma RTL Boulevard. ‘Bunskoek vervangt Marieke Elsinga en Vivienne van den Assem. Elsinga liet onlangs weten te stoppen met de presentatie van RTL Boulevard en Van den Assem gaat binnenkort met zwangerschapsverlof. Voorlopig blijft Bunskoek een vaste waarde in het programma’, laat RTL weten aan NU.nl.

Wij zijn draaideurcriminelen geworden

‘Wij zijn draaideurcriminelen geworden!’, schrijft Arianne Mantel, die samen met Bart Mos vertrekt bij De Telegraaf. Mos stapt over naar het Financieele Dagblad, Mantel begint bij de branchevereniging Verzorgenden en Verpleegkundigen als woordvoerder.

Het presentatieteam van Opsporing Verzocht wordt versterkt met de 26-jarige Menen Seijkens, zo laat omroep AVROTROS weten. Menen is geregeld te zien in reportages op de locatie van misdrijven en wordt ook het gezicht van onder andere speciale online-items.

Per 1 januari wordt Nasrah Habiballah de nieuwe correspondent voor de NOS in Israël en de Palestijnse gebieden. Ze vervangt de huidige correspondent, Ties Brock, die weer terugkeert naar Nederland. ‘Nasrah is een ervaren multimediale journalist met een geweldige drive en een gezonde dosis Rotterdamse nuchterheid. In zo’n gespannen regio als Israël en de Palestijnse gebieden - waar je als journalist te maken hebt met een enorm krachtenveld van opinies en belangen - zijn die eigenschappen essentieel’, aldus hoofdredacteur Marcel Gelauff.

Klaas Drupsteen is de nieuwe presentator van het wekelijkse programma De Week van Gelderland bij Omroep Gelderland. Drupsteen was eerder te zien in Goedemorgen Nederland en Hello Goodbye bij de NCRV (NPO1). ‘De week van Gelderland is voor mij een heel mooi programma om te presenteren. De onderwerpen zijn afwisselend en bij het voeren van de gesprekken is zowel de inhoud als de sfeer belangrijk. Ik wil een omgeving creëren waarin mensen zich prettig voelen, zich durven uit te spreken en elkaar écht kunnen ontmoeten’, zegt Drupsteen in een persbericht van de regionale omroep.

Radio- en televisiepresentator Roelof Hemmen is weer te zien op RTL 4. ‘Ik word Eva’s nieuwsman. Een eer om
met haar te mogen werken, de beste talkshowhost van ons land’, zegt Hemmen.

‘Na 10 jaar verslaggeving is het tijd voor iets nieuws. Ik ga vanaf volgende week aan de slag als redacteur en coördinator bij de talkshow HLF8’, schrijft Anne Kruijsen. Eerst werkte Kruijsen als eindredacteur en verslaggever voor de acutaliteitenrubriek Hart van Nederland op SBS 6.

‘Mijn eerste ochtend als werkloze’
Per 1 september treedt Bas Dingemanse in dienst als misdaadverslaggever bij het regionale dagblad De Limburger. Eerder werkte Dingemanse voor regionale omroep L1.

‘Wat ga ik die vrouwen missen’
‘IK GA FREELANCEN!’ schreeuwt Elselien van Dieren, coördinator Human Interest bij Libelle, het uit. ‘Zo, nu staat het zwart op wit. In kapitalen, inclusief uitroepteken. Toen ik dit nieuws aan mijn collega’s vertelde, klonk ik een stuk minder ferm: die brok in mijn keel zat in de weg. Want jemig, wat ga ik deze vrouwen missen! Toch neem ik binnenkort na ruim negen jaar afscheid van Libelle. Het is tijd voor nieuwe dingen: ik wil meer gaan schrijven, interviewen en speuren naar mooie verhalen’, meldt Van Dieren.

En tot slot komen twee oude bekenden van regionale omroep RTV Utrecht elkaar weer tegen, zij het nu op een andere plek. Nikki Herr maakt de overstap van publieke omroep WNL, waar ze onder meer Goedemorgen Nederland presenteerde, naar SBS 6. Samen met Maarten Steendam, die voorheen bij De Telegraaf werkte, wordt Herr eén van de gezichten van het tv-programma Hart van Nederland. ‘Ooit werkten deze twee toppers voor RTV Utrecht, binnenkort staan ze samen achter de desk van Hart van Nederland. Vandaag maakten we de komst van Nikki Herr bekend, die in oktober overkomt van de NPO (WNL), waar ze nu nog een van de vaste gezichten is van Goedemorgen Nederland’, aldus hoofdredacteur Marc Veeningen.

Tips?
Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’ of stuur je tip via Twitter, Instagram, Facebook of LinkedIn. Je mag ons ook taggen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.