— vrijdag 17 juni 2022, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Tom Kreling keert na zeven jaar Volkskrant terug bij NRC

Onderzoeksjournalist (en schrijver) Tom Kreling keert na zeven jaar bij de Volkskrant te hebben gewerkt terug naar NRC, waar hij begin deze eeuw zijn loopbaan begon. ‘Het is tijd voor wat nieuws’. Laatste wijziging: 17 juni 2022, 14:48

Tom Kreling (1980) wordt per 1 september plaatsvervangend chef van de onderzoeksgroep van NRC; naast chef Wubby Luyendijk.

Kreling keert terug uit ‘louter persoonlijke overwegingen’, die hij graag voor zichzelf houdt. ‘Ik heb een mooie tijd bij de Volkskrant gehad, waar ik alle ruimte heb gekregen om met fijne en erg goede collega’s mooie verhalen te maken. Daar kijk ik met heel veel plezier op terug. Ik ben me altijd verbonden blijven voelen aan de NRC, waar ik als 20-jarige begon als stagiair en het vak heb geleerd.’

Verder speelt mee, zo legt hij uit, dat hij door NRC ook is gevraagd anderen te gaan begeleiden. ‘Zelf heb ik altijd heel veel geleerd van steengoede, ervaren collega’s met wie ik heb samengewerkt. Zoals Jan Meeus (NRC), John Schoorl (de Volkskrant), Hugo Logtenberg (Op1, NRC) en Esther Rosenberg (NRC). Ik hoop ook iets van mijn ervaring en kennis over te kunnen dragen aan anderen’, aldus Kreling.

Tom Kreling ontving diverse prijzen, zoals recent een Tegel (samen met Volkskrant-collega Frank Hendrickx) voor hun artikelenreeks over de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden.

Hij en collega Huib Modderkolk (de Volkskrant) wonnen vorig jaar De Loep voor hun verhaal over hoe Rusland jarenlang probeerde onderzoeken naar de MH17-ramp te ondermijnen.

In 2014 kreeg Kreling (samen met Hugo Logtenberg) een Tegel voor Ik wilde de wereld verbeteren, een interview met de voor corruptie veroordeelde oud-VVD gedeputeerde Ton Hooijmaijers.

In 2013 met won hij samen met Esther Rosenberg De Loep voor een serie verhalen over de financiële problemen van SNS Reaal. Hun boek Giftig Krediet (over de ondergang van de SNS-bank) werd genomineerd voor de M.J. Brusse-prijs.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.