word studentlid

— maandag 29 augustus 2022, 14:13 | 0 reacties, praat mee

Nasrah Habiballah nieuwe NOS-correspondent Israël en Palestijnse gebieden

Nasrah Habiballah nieuwe NOS-correspondent Israël en Palestijnse gebieden
Nasrah Habiballah | NOS

De NOS benoemt per 1 januari aanstaande Nasrah Habiballah als nieuwe correspondent voor Israël en de Palestijnse gebieden. Huidig correspondent Ties Brock (correspondent sinds 2019) keert terug naar Nederland. Habiballah gaat voor zowel radio, televisie en internet verhalen maken. Laatste wijziging: 29 augustus 2022, 14:16

Ze werkte de afgelopen twee jaar als binnenlandverslaggever met als focus de regio Rotterdam-Den Haag. Ze beschikt al over een ruim netwerk in zowel Israël als de Palestijnse Gebieden, meldt de NOS over de benoeming.

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: “Nasrah is een ervaren multimediale journalist met een geweldige drive en een gezonde dosis Rotterdamse nuchterheid. In zo’n gespannen regio als Israël en de Palestijnse gebieden - waar je als journalist te maken hebt met een enorm krachtenveld van opinies en belangen - zijn die eigenschappen essentieel. We zijn ontzettend blij met haar op die plek, en denken dat ze met echt nieuwe, frisse perspectieven kan komen in dit door conflicten getekende land.”

Habiballah noemt het een stap richting een droombaan: “In deze baan komt voor mij alles samen: werken als correspondent in het gebied waar ik graag ben voor een organisatie waar ik nu al met zo veel liefde voor werk.” Ze verwacht dat haar persoonlijke connectie met het gebied unieke verhalen zal opleveren.

Eerder werkte Habiballah voor het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland en het Zapp Weekjournaal. Ze studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook studeerde ze een half jaar Arabisch aan de Birzeit University in de Palestijnse Gebieden en twee jaar Conflictsituaties aan de Haifa University in Israël.

Bekijk meer van

NOS Nasrah Habiballah

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.